Pildid ⟩ Laskesuusatajad võistlesid Eesti meistritiitlite peale

Siim Saavik
, reporter
Copy

Reedel ja laupäeval peetud laskesuusatamise Eesti meistrivõistlustel võidutsesid tavadistantsil Kalev Ermits ning Johanna Talihärm, sprindidistantsidel võtsid kirkamad medalid Raido Ränkel ja Tuuli Tomingas. 

Meeste tavadistantsil oli stardis ainult kaks Eesti laskesuusatajat. Kalev Ermitsa järel sai teise koha Raido Ränkel. Ermits tegi nelja lasketiiru peale kokku kuus eksimust, Ränkel 13. Kahe eestlase vahe oli finišis üle viie minuti. Üldarvestuses tuli teiseks lätlane Robert Slotins ja kolmandaks Aleksandrs Patrijuks. Kokku oli stardis viis meest.

Naiste esikolmik oli Johanna Talihärm, Susan Külm ja Tuuli Tomingas. Kulda ja hõbedat lahutas 25 sekundit. Talihärm eksis lasketiirul seitsmel, Külm viiel ja Tomingas kaheksal korral.

Laupäeval peeti Tehvandil laskesuusatamise Eesti meistrivõistluste sprindidistantse. Meestest krooniti Eesti meistriks Raido Ränkel, naistest Tuuli Tomingas.

Ränkel tegi lamadestiirus kaks ja püstitiirus kolm möödalasku. Absoluutarvestuses võitis võistlused lätlane Roberts Slotins, kes tegi kokku ühe möödalasu. Ränkel kaotas talle 42 sekundiga.

Eesti meistrivõitluste arvestuses tuli teiseks Jüri Uha ja kolmandaks Hans-Kristen Rootalu. Absoluutarvestuses olid nende kohtadeks vastavalt viies ja kaheksas.

Tuuli Tomingas võitis tiitli kahe möödalasuga. Üks tuli lamades- ja teine püstitiirus. Nelja möödalasuga teiseks tulnud Johanna Talihärm kaotas talle 51 sekundiga. Eesti meistrivõistluste arvestuses sai kolmanda koha Susan Külm, kes jäi üldarvestuses viiendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles