Võrus kadunud proua leidis noor teenistuskoer Ärni (1)

LEPM
Copy
PPA Piusa kordoni koerajuht Kersti Nüüd ja tema uus hoolealune Ärni.
PPA Piusa kordoni koerajuht Kersti Nüüd ja tema uus hoolealune Ärni. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei palus reedel abi Võru linnas oma kodust lahkunud 92-aastase Helgi asukoha tuvastamisel. Naise elupäästjaks osutus vaevu kaheaastane piirivalvekoer Ärni.

«Alles see oli, kui meie tööperega liitus kutsikas Ärni – pisike pambuke, kes vaevu püsti püsis. Aga täna, olles vaevu kaheaastane, päästis ta juba esimese elu, 92-aastase Võrus kadunuks jäänud proua,» kirjutas Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Kui hommikul Võrus linnapeale läinud naine õhtuks koju ei naasnud ja kadunuks jäi, kutsuti appi politsei. Politsei kammis linnatänavad läbi, püüdis naist leida lagedamatelt aladelt droonilennul ning samas tuli appi ka nooruke teenistuskoer Ärni ühes oma koerajuhi Kerstiga. «Tundide kaupa piirkonna läbinuuskimist juhatas Ärni peagi Võru linnaserva padrikusse. Ja kuigi näis, et tihedas võserikus küll ühtki inimhinge olla saa, siis just seal samas oksavõsas proua kõigi kõrvaliste pilkude eest peidus oligi – juukseidpidi okstesse takerdunud, nähtavalt meeltesegaduses ega teadnud, kas ja kuidas edasi. Ärni teejuhatusel päästeti proua padrikust ja ta viidi haiglasse,» märkis prefektuur.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles