Eeloleva nädala keskpaik toob kuni kaheksa soojakraadi

BNS
Copy
Eeloleval kolmapäeval saabub ookeanilt Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja toob lisaks tormiks kiskuvale tuulele ka sooja õhumassi, mis kergitab termomeetrinäidud paiguti kuni kaheksa soojakraadini.
Eeloleval kolmapäeval saabub ookeanilt Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja toob lisaks tormiks kiskuvale tuulele ka sooja õhumassi, mis kergitab termomeetrinäidud paiguti kuni kaheksa soojakraadini. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eeloleval kolmapäeval saabub ookeanilt Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja toob lisaks tormiks kiskuvale tuulele ka sooja õhumassi, mis kergitab termomeetrinäidud paiguti kuni kaheksa soojakraadini.

Ilmateenistuse teatel ööl vastu esmaspäeva pilvisus tiheneb ja saartelt levib lörtsi ja lumesadu kiiresti üle maa, vastu hommikut läheb sadu saartel ja läänerannikul üle vihmaks. On suur jäiteoht. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 17 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb ning pöördub saartel läände ja loodesse. Külma on 2-8 kraadi, saartel on tõhutemperatuur -2 kuni +1. Lääne poolt alates tõuseb temperatuur hommikuks 0 kuni +5, Ida-Eestis 0 kuni -2 kraadini. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Ennelõunal sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma, pärastlõunal on sajuvõimalus väike. Puhub läänekaaretuul 4-10 m/s. Sooja on 1-6 kraadi.

Teisipäeva öösel enamasti pilves ilm. Mitmel pool tibutab vihma ja on udu, Ida-Eestis võib kohati ka lörtsi sadada. Puhub edelatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +5 kraadi. Teisipäeva päeval on enamasti pilves ilm. Kohati sajab vähest vihma. Edelatuul tugevneb 6-11, rannikul puhanguti 15 ja õhtul 17 m/s. Sooja on 2-5 kraadi. 

Kolmapäeva öösel on pilves ilm ja vastu hommikut jõuab saartele ning Loode-Eestisse tihe vihmasadu. Edelatuul tugevneb 7-12, puhanguti 15. Saartel ja rannikul ulatub tuule kiirus 12-17, puhanguti kuni 25 m/s. Sooja on 1-5 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves ilm ja sajab vihma, pärastlõunal Ida-Eestis kohati ka lörtsi. Puhub edelatuul 8-13, puhanguti 17, saartel ja rannikul 12-17, puhanguti kuni 25 m/s. Õhtuks tuul veidi nõrgeneb ja pöördub läände. Õhutemperatuur tõuseb 3-8 plusskraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles