Antsla õpilased kogusid heategevuseks üle 4000 euro

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Antsla gümnaasiumis sai teoks heategevuslik jõululaat.
Antsla gümnaasiumis sai teoks heategevuslik jõululaat. Foto: Liivia Rebane
  • Heategevuslikust oksjonist on Antsla koolis saanud kena tava.
  • Tänavu koguti raha kohaliku mehe proteesjala eest tasumiseks.
  • Raha jagus ka vähiravifondile Kingitud Elu.

Antsla gümnaasiumi 11. klassi korraldatud heategevuslikul jõululaadal koguti enam kui 4000 eurot. Osaga sellest rahast toetati Antsla valla mehe jalaproteesi ostu, ülejäänud raha aga kingitakse vähiravifondile Kingitud Elu.

Heategevuslik oksjon on olnud Antsla gümnaasiumis aastatepikkune traditsioon ning seda on korraldanud kooli 11. klass. Laadale tulid oma kaupa müüma peamiselt kooli õpilased, samuti õpetajad, töötajad ja ka teised kohalikud.

«Kogusime jõululaadal raha kohaliku mehe Ahti Zoludevi proteesjala eest tasumiseks,» rääkis 11. klassi õpilane ja laada üks korraldajatest Diana Liiv.

Raha jagub mitmele poole

Ta täpsustas, et proteesjalg on mehel juba küll olemas, kuid selle eest oli vaja veel tasuda.

«Saime vajamineva raha kokku ja üle jäänud raha läheb annetusena vähiravifondi Kingitud Elu. Kogu raha läheb seega annetuseks,» oli neiu rahulolev.

Liivi sõnul oli Ahti Zoludevi proteesjala väljaostuks puudu veel 1845 eurot, mis koguti heategevuslaadal kokku suure varuga. «Kogusime laadal üle 4000 euro, meil oli seega enam kui kahekordne ülejääk,» rääkis Liiv.

Peeti nõu ka vallaga

«Otsisime alguses, kus on murekohad ja kellel võiks kõige rohkem raha vaja minna. Saime Ahti kohta informatsiooni Antsla vallalt,» rääkis Liiv.

«Mehel on raske liikumispuue, kuid ta soovib väga tööd teha. Tal oli võimalus saada proteesjalg, ka vald toetas, kuid selle eest tasumisel läks tal vaja veel täiendavalt abi,» lisas ta.

Antsla kooli 11. klassi korraldatud heategevuslik jõululaat ja oksjon said teoks detsembris. «Enamik kaupa sai müüdud, juba enne laada lõppu olid paljudel müüjatel kraam otsas ja hakati asju kokku pakkima,» lisas Liiv.

Kokku kaubeldi Antsla gümnaasiumi võimlas ligikaudu 50 laual.

«Väga paljud müüsid mitmesuguseid küpsetisi ja muud endatehtud toidukraami, mõni tõi oma käsitööd, ka õpilasfirmad tulid laadale oma toodetega,» rääkis Liiv.

Laadalt käis Liivi sõnul hinnanguliselt läbi sadu inimesi: palju oli lastevanemaid, teisi Antsla vallas elavaid ja töötavaid inimesi, aga ka rahvast kaugemalt. «Ka oksjonil oli seekord varasemate aastatega võrreldes rohkem osalejaid,» lisas ta.

Ettevõtlik kool

Antsla gümnaasiumist sai eelmisel aastal esimene Lõuna-Eesti kool, millele anti haridusprogrammi «Ettevõtlik kool» hõbetase.

Direktor Katrin Martinfeldi sõnul on kooli soov kaasata õpilasi üha enam aktiivsesse õppetöösse.

Kokku kaubeldi gümnaasiumi võimlas ligikaudu 50 laual.
Kokku kaubeldi gümnaasiumi võimlas ligikaudu 50 laual. Foto: Liivia Rebane
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles