Võru pärimusfestival kutsub noorte segarahvatantsurühmi õnne otsima

LEPM
Copy
Võru maakonna laulu- ja tantsupidu.
Võru maakonna laulu- ja tantsupidu. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Just selle aasta juulikuu teisel nädalal, 7.–12. juulil 2020 kutsub Võru pärimusfestival üle Eesti 120 tantsijat noorte segarahavatantsurühmadest Võrumaale, et osa saada festivali raames toimuvast tantsulaagrist, mille eesmärgiks on vaatajateni tuua lustlik ja energiline Andre Laine loodud tantsulavastus.

Laager ja etendused toimuvad August Teppo Lõõtsatalu õuel, kus on väga hea võimalus tänapäeva noortel näha ning tunda seda, kuidas nende vanaemad ja vanaisad maal oma nooruspõlve veetsid. Tantsulavastus „Õnneotsija“ jutustab loo külanoorte tegemistest  folkloorsete mängude, tantsude ja dialoogi kaudu.

Lavastaja Andre Laine lubab, et saame tutvuda erinevate kommete ja maal elamise võludega.

Andre Laine on Kagu-Eestis tegutsenud tantsujuhi ja -loojana üle viieteistkümne aasta. Teda oleme näinud  noortetantsupeo „Maa ja ilm“ üldjuhina, mitmetel üldtantsu- ja noortepidudel assistendi ja liigijuhina erinevatel võimlemispidudel. Andre koreograafilist annet  on imetletud mitmete muusikalide nagu „Shrek“, „Karlsson katuselt“, „Mamma mia“ lavastustes . Ta on algatanud ka hulgaliselt maakondlikke ja vabariiklikke suurüritusi (Kagu-Eesti tantsupidu, tantsutüdrukute festival-võistlus, tantsukarussell jpm)

Lisaks tantsulavastuses tantsimisele saavad noored tantsijad osaleda ka 9.–12. juulini kestval XXVI Võru pärimustantsu festivalil.

Lisainfo ja registreerimisleht asuvad https://vorufolkloor.ee/.

Lavastusest osavõtu registreerimine kestab kuni 1. märtsini 2020 (või kuni kohti jätkub).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles