VIDEOLUGU ⟩ Hooandjatega puhuti väiksele kirikule elu sisse

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Võrumaal Varstu aleviku servas asuv Mõniste-Ritsiku kirik on teadaolevalt ainus pühakoda Eestis, mille restaureerimiseks vajaliku raha hankimisel on kogudus edukalt ära kasutanud annetuste kaasamise keskkonna Hooandja.ee. Kolm virtuaalkampaaniat on kõik lõppenud edukalt ja väikesele puukirikule on taas elu sisse puhutud.

1855. aastal ehitatud Eesti Apostlik-Õigeusu Mõniste-Ritsiku kiriku toetamiseks 2018. aasta suvel loodud MTÜ esimeseks suuremaks väljakutseks oli pühakoja vajuma hakanud külgtrepi taastamine, milleks vajaliku raha kokkusaamiseks otsiti abi ka Hooandjast. Õnnestunult.

Edust innustatuna lükati eelmisel aastal Hooandjas käima ka teine projekt, et koguda raha kiriku elektrisüsteemi, kütte ja välisvalgustuse rajamiseks ning kui seegi õnnestus, võeti ette kolmaski kampaania, et leida raha pühakoja sokli ja välisvoodri pehkinud vahelaudade väljavahetamiseks.

Kolme Hooandja kampaaniaga on kirikule annetatud nüüdseks üle 5200 euro. Rahalist tuge on kirikule andnud ka Rõuge vald ja Eesti Apostlik-Õigeusu kirikuvalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles