GALERII ⟩ Põlvamaa kultuuripärl on Marge Trumsi

Mati Määrits
, reporter
Copy

Põlvamaa kultuuripärliks kuulutati maakonna kultuuri- ja spordirahva ühisel kokkusaamisel laupäeva õhtul Räpina valla kultuurijuht Marge Trumsi. 

Tunnustuse pälvis 30 aastat nii Ruusa kandi kui terve Räpina valla kultuurielu juhtinud Trumsi kogu Põlvamaa kultuurielu rikastamise eest. Samuti oli ta kogukondade ühiskingi „EV100 igas külas“ Põlvamaa koordinaator.

Läinud aasta detsembris võttis Marge Trumsi vastu ka Põlvamaa sädeinimese tiitli.

Elutööpreemia kultuuris pälvis Ene Mähar ning spordis Enno Toss.

Aasta tegija kultuuris on Triinu Laan Moostes toimunud Eesti Filharmoonia kammerkoori muusikalise lavastuse “Suidsusannasümfoonia“ paigapealse projektijuhtimise ja „Suidsusannapäävä“ projekti eestvedamise eest. Aasta tegija spordis on Martin Luts kogukonna aktiivse käimalükkamise, oskusliku vabatahtlike meeskonna kaasamise ja panuse eest korvpallimängu populariseerimisel nii Kanepis kui laiemalt Põlva maakonnas.

Aasta tegu kultuuris on laulupeotule teekond Põlvamaal, mida vedasid eest Asser Jaanimets, Kati Taal, Leevi Lillemäe ja Ivari Saare. Aasta teo spordis saatis korda spordiklubi Traps, kes korraldas esmakordselt Põlvas Eesti karikavõistlused batuudihüpetes ja topelt trampetihüpetes ning esines edukalt rahvusvahelisel võistlusel FINCUP 2019. Tunnustuse võttis vastu klubi eestvedaja Karin Joala.

Aasta meessportlane on käsipallur Henri Sillaste, naissportlane orienteeruja Annika Rihma, aasta meesseenior orienteeruja Tõnu Nurm, naisseenior orienteeruja Saima Värton, aasta noormees spordis käsipallur Alfred Timmo, aasta spordineiu Johanna Laanoja, aasta treener Kalmer Musting, aasta võistkond Põlva Serviti käsipallivõistkond (23. aastat järjest), aasta väike võistkond OK Põlva Kobras segateatejooksu võistkond koosseisus Liis Johanson, Raido Mitt, Martin Simpson ja Annika Rihma.

Kõige sportlikum on perekond Johanson, kelle meelisharrastus on tõukerattasport. Põlvamaa spordi sõber on Maratonsport OÜ (juhataja Hillar Zahkna).

Põlvamaa terviseedendaja on orienteerumisklubi Põlva Kobras, aasta tervisesõbralikum organisatsioon Mooste mõisakool.

Aasta tervisetegusid oli kaks – Põlva kooli esimesed olümpiamängud ning Lootospargi staadioni renoveerimine.

Maakonna spordiliidu eriauhinna pälvis Heino Saal.

Kultuurkapitali aasta suursündmusel musitseeris puhkpilliorkester Karmid Torud Peeter Änilase juhatamisel, laulis Kristi Raias. Serviti mängijate abil tekitas vooluringi teadusteater Kvark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles