Otepää vallavanem: kahtlustused tundusid kummalistena (5)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää vallavanem Kaido Tamberg.
Otepää vallavanem Kaido Tamberg. Foto: Arvo Meeks

Otepää vallavanem Kaido Tamberg, kelle keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo pidas teisipäeval kuriteos kahtlustatavana 48 tunniks kinni, vabanes täna hommikul.

Rääkides politsei esitatud esialgsetest kahtlustustest, ütles Tamberg, et temale tundusid need kummalised.

«Ma ei näe nendes kahtlustustes põhjust selliseks aktsiooniks, nagu tehti,» ütles ta Lõuna-Eesti Postimehele. «Ja teiseks on suuremalt jaolt tegu vanade asjadega. Arvan, et oleks võinud seda lihtsalt küsida. Need dokumendid on kõik avalikkuses ka olemas. See on minu arvamus ja eks menetlus käib. Võibolla jõutakse kunagi süüdistuseni ja kui on süüdistus, tuleb kohus. Ja eks asjaolud ju selguvad.»

Teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kuriteos kahtlustatavatena kinni peale Tambergi ka Otepää abivallavanema Kajar Lepiku ning veel kaks eraisikut. Politsei esitas kahtlustatavatele esialgsed kahtlustused omastamist käsitleva paragrahvi järgi. Ühele kahtlustatavale esitati kahtlustus ka usalduse kuritarvitamist käsitleva paragrahvi järgi.

Pärast kinnipidamisi teostati läbiotsimised kahtlustatavate töö- ja elukohtades ning nendega seotud äriühingutes. Kriminaalmenetluse käigus kontrollib politsei muuhulgas ühe kinnistu ja Sangaste lossi omandisuhetega seotud tehinguid ning kokkuleppeid. Kriminaalmenetlus on algusjärgus ja kahtlustuste kontrollimiseks kogub politsei veel täiendavaid tõendeid, on teatanud prokuratuur.

Milles täpsemalt kahtlustused seisnevad? «Suuremas osas on need kahtlustused volikogu vanade otsuste kohta. Minu jaoks on see kummaline,» ütles Otepää vallavanem, endine pikaaegne Sangaste vallavanem Kaido Tamberg.

Kahtlustuste sisu on paljuski Sangaste volikogu kunagiste otsuste kohta. «Ise ma ütleksin küll, et ega ma väga suurt süüd endal lasuvat ei tunne,» lisas ta.

Täna on ta enda sõnul kodune. «Täna olen niiöelda väsinud natuke, ilmselt lülitun võibolla pärast juba töösse. Töötakistust mulle tehtud ei ole. Minule mingeid tõkendeid pandud ei ole – pole ilmselt seda raskust,» lisas ta.

Millal taas vallamajja astute? «Arvan, et homme. Võibolla jõuan ka täna korra, ei tea veel,» lausus ta.

Otepää abivallavanemat Kajar Lepikut on täna nähtud vallamajas tööpostil. Tema telefon on jätkuvalt välja lülitatud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles