Koolitants muutub üha enam festivaliks

Copy
Koolitantsu võistluspäev mullu Valgas
Koolitantsu võistluspäev mullu Valgas Foto: Arvo Meeks

Täna stardivad Paides festivali Koolitants maakondlikud tantsupäevad. Juba homme on maakondlik tantsupäev Valga kultuuri- ja huvialakeskuses, pühapäeval on aga Võru kultuurimajas Kannel Võru- ja Põlvamaa tantsupäev.

Koolitants on peakorraldaja Raido Bergsteini sõnul 26 aastaga kujunenud üheks suurimaks iga-aastaseks ainult noortele ja lastele suunatud ürituseks.

«Koolitantsu vaade tantsukunstile ja -haridusele rõhutab avatust, koostööd ja tantsuga kaasnevat eneseületust ilma võistlusmomendita. Viimastel aastatel on Koolitants kasvanud aastaringseks tantsuürituseks, kus kevadhooajal jõuavad üle Eesti lavadele omaloomingulised tantsud ning algaval festivaliaastal esimest korda ka tantsulavastused,» ütleb Bergstein ettevõtmise kodulehel.

Ühe uuendusena naasevad tänavu pärast mõneaastast pausi programmi tagasi piirkondlikud tantsupäevad. Žürii valib sinna maakondlikelt tantsupäevadelt tööd, millel näeb piisavalt potentsiaali.

Lõppkontsertidel esinevad tantsud valib välja lavastusmeeskond, kelle ülesanne on koostada kontsert, mida nemad soovivad publikule ja osalejatele pakkuda, lähtudes Koolitantsu eesmärkidest ja lavastajate kunstilisest nägemusest. «Kuigi Koolitants on end terve oma tegevuse aja määratlenud tantsufestivali, mitte -võistlusena, on see muudatus etenduskunstide festivali suunas ikkagi väga suur ja esmapilgul ehk ka harjumatu,» nendib Bergstein. «Teisalt on meil praegu pea igas maakonnas ja ka naaberriikides olemas tantsuvõistlused ja milleks korrata midagi, mis juba niigi olemas on?» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles