Valga korteris pussitati mees surnuks

Copy

Politsei pidas eile õhtul Valgas kuriteos kahtlustatavana kinni 46-aastase mehe, keda seni kogutud tõenditele tuginedes on alust kahtlustada 44-aastase mehe tapmises.

Eile õhtul avastati Valgas Metsa tänaval asuvast korterist torkehaavadega 44-aastane mees. Meedikutel mehe elu päästa ei õnnestunud ning ta suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Politsei pidas samas korteris kinni 39-aastase ja 46-aastase mehe, kes olid joobes ja toimetati kainenema. Politsei kuulas 39-aastase mehe üle tunnistajana, praeguste andmete põhjal kahtlustatakse tapmises 46-aastast meest.

Sündmus juhtus aadressil Metsa 18 asuva kortermaja esimesel korrusel. Samuti esimese korruse elanik oli ise samal ajal kodus, aga sündmust ei kuulnud. «Õhtul poole kaheteistkümneni oli politsei siin olnud. Ma ei teadnud mitte midagi, vaatasin televiisorit. Hommikul naabrid ütlesid mulle. Öeldi, et kolm laipa, aga tuli välja, et üks laip,» kirjeldas ta.

«See korter on üks hullumaja kõik aeg. Alles see peremees sai detsembri alguses ise nuga samas korteris. Jäi jeeli-jeeli ellu. Ta ise elab ka siin, joob päevast päeva, mis tal muud teha on. Aga siia käivad kõiksugused kokku. Nüüd laseb jälle neid asotsiaale või kes nad on, siia sisse. See korter on meie maja kirstunael. Ja see peremees,» lisas elanik.

Mees teisest majast ütles naabrile, et omanikku ennast eile kodus ei olnud. Mured selle korteriga on elaniku sõnul aga kestnud sama kaua kui omanik on seal elanud, umbes 10 aastat.

Sündmuskohaks olnud korteri ukse oli politsei nüüdseks kleebisega sulgenud. «Eelmine kord, kui ta nuga sai, kleebiti ka siia peale. Paar tundi läks mööda, olid noodsamad, kes nuga andsid, siin sees. Kleeps ei mänginud mingit rolli.»

Prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius täpsustas Lõuna-Eesti Postimehele, et häirekeskust teavitaski juhtunust kahtlustatava ning kannatanuga samas korteris alkoholi tarvitanud 39-aastane mees.

Sinkevicius lisas, et mees on kahtlustatav ka kuu aega tagasi Valgas aset leidnud juhtumis. Selle toimumise järel algatatud kriminaalasjas kahtlustatakse 46-aastast meest raske tervisekahjustuse tekitamises, kui sellega on põhjustatud oht elule.

«7. detsembri õhtupoolikul sai politsei väljakutse Valgas Metsa tänava korterisse, kus oli terava esemega löödud 50-aastast meest. Kannatanu toimetati esmaabiks Tartu Ülikooli kliinikumi,» valgustas pressinõunik tollase juhtumi asjaolusid.

Politsei pidas 46-aastase mehe toona ka kuriteos kahtlustatavana kinni. Peagi aga oli ta jälle vabaduses.

«Kuriteos kahtlustatavana tohib politsei inimese kinni pidada kuni 48 tunniks. Seejärel, kui on olemas vahistamise alused, saab prokuratuur taotleda kohtult vahistamist. Vahistamise aluseid on seaduse järgi kaks: kahtlustatav võib vabadusse jäädes jätkata kuritegude toimepanemist või hakata menetlusest kõrvale hoidma,» selgitas Sinkevicius. Toona taolist ohtu uurimisorganid aga ei näinud.

Samuti peeti toona kinni 44-aastane naine. Teadaolevalt leidis seegi juhtum aset ühise alkoholitarvitamise käigus. Õnneks jäi tollal noahaavu saanud mees ellu.

Valga politsei piirkonnavanem Kairi Ruus ütles, et seekordse kuriteo motiiv ja muud üksikasjad selgitatakse välja menetluses. «Esialgsetel andmetel olid mehed tuttavad ning tarvitasid üheskoos alkoholi. Millised sündmused lähemalt nii raskete tagajärgedeni võisid viia, selgitab politsei välja kriminaalmenetluses, mis on alustatud tapmist käsitleva paragrahvi alusel.»

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Ainar Koigi sõnul taotleb prokuratuur kohtult kahtlustatava vahistamist.

«Meest kahtlustatakse isikuvastases kuriteos ka teises kriminaalasjas. Seega ei olnud see tema esimene kokkupuude politseiga. Prokuratuuri hinnangul tuleb niivõrd raskes kuriteos kahtlustatav vahi alla võtta, sest kahtlustused mitmes kuriteos näitavad, et ta võib jätkata kuritegude toimepanemist. Seetõttu esitame neljapäeval Tartu maakohtule taotluse tema vahistamiseks,» ütles Koik.

Koik lisas neljapäeval, et kuriteos kahtlustatav võeti Tartu maakohtu loal vahi alla. „Kohus nõustus prokuratuuri taotlusega ja leidis, et kahtlustatava suhtes esinevad mõlemad vahistamise alused – nii uute kuritegude toimepanemise oht kui ka menetlusest kõrvalehoidmise oht,“ ütles prokurör. Esialgu võeti kahtlustatav vahi alla kaheks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles