GALERII ⟩ Põlva aukodanikuks saab Peeter Peedomaa

Mati Määrits
, reporter
Copy

Põlva vallavolikogu valis reedel aukodanikuks Arcwood by Peetri Puit juhi Peeter Peedomaa.

«Meie ettevõtjatele on seni aukodaniku tiitleid päris vähe jagunud,» tundis vallavanem Georg Pelisaar rahulolu vallavalitsuse ja rahvaesindajate valiku üle.

Aasta teo saatis korda Doha MMil hõbemedali teeninud Maicel Uibo. Kultuuripreemia pälvib muusikaõpetaja Margot Suur (konkureerival hääletusel sai MTÜ Lõõtspilliselts vaid ühe hääle vähem). Spordipreemia vääriliseks arvati maadlustreener Elar Hani, tänu kellele rassib maadlusklubis Lapiti 55 noort maadlejat.

Aasta vabatahtlikud on Annelore ja Eckhard Seyer Saksamaa Segebergi maakonnast, kes on enam kui 16 aastat panustanud oma aega ja raha peamiselt Ahja kandi toetamisele.

Volikogu istungil esitas Indrek Käo aasta vabatahtliku aunimetuse saamiseks ka Põlva sünnitusosakonna püsimise eest seisnud Mari-Liisa Parderi. «Paraku volikogu ei suutnud teda piisavalt toetada,» tunnistas rahvaesindaja.

Tarmo Tamm pakkus, et volikogu võiks tunnustuse anda nii sakslastele kui Parderile, kuid kuna statuut seda ei võimaldanud, jäi valik salajase hääletuse otsustada.

Auhinnad saavad tunnustatud kätte Põlva vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtul, mis toimub 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles