Võrumaal valmib digiõpik kutsekoolidele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Pärast õppevara valmimist tehakse digilahendused koolidele kättesaadavaks portaali E-koolikott kaudu. Pilt on illustreeriv.
Pärast õppevara valmimist tehakse digilahendused koolidele kättesaadavaks portaali E-koolikott kaudu. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Selgunud on 24 projekti, mis saavad toetust digitaalse õppevara arendamiseks ja haridusasutustele tasuta kättesaadavaks tegemiseks. Toetusesaajate vahel jagatakse 517 873 eurot, andis teada SA Innove.

Teiste hulgas saab toetust ka Võrumaa kutsehariduskeskus, kellele eraldati 19 789 eurot kutsekoolidele mõeldud digiõpiku «Lõimitud üldained eriala moodulites» koostamiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumi  hariduskorralduse osakonna juhi Ingar Dubolazovi sõnul saavad toetust projektid, milles plaanitakse õppevara luua või kohandada just Eesti koolide vajadustest lähtuvalt.

«Need hakkavad pakkuma nutikaid lahendusi nii üldhariduskoolide kui ka kutseõppeasutustele, samuti aitavad mitmed uudsed vahendid erivajadustega õpilastel paremini toime tulla. Loomisel on ka näiteks põhikoolile mõeldud matemaatika õppimise nutivahendid, füüsika- ja keemiakatsete digilahendused, ettevõtlusalased mängud, aga ka moodne digiõppevara kondiitriks või mootorsõidukitehnikuks õppijale,» tõi Dubolazov näiteid.

Pärast õppevara valmimist tehakse digilahendused koolidele kättesaadavaks portaali E-koolikott kaudu. Uus õppevara saab kasutusvalmis üldjuhul aasta jooksul ja peaks suures osas avalikkusele ligipääsetav olema järgmise õppeaasta jooksul.

Digiõppevara taotlusvoorust said toetust taotleda haridusasutused ning avalik-õiguslikud või eraõiguslikud juriidilised isikud. Innovesse esitati kokku 76 projektitaotlust, millest toetust sai 24 projekti. Toetussummad projekti kohta jäid vahemikku 3000 kuni 30 000 eurot. Taotlejal endil tuli panustada 15% omaosalusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles