Galerii ja video ⟩ Valga vallavanema umbusaldamine kukkus läbi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga reformierakondlasest vallavanem Margus Lepik (paremalt teine) ja samasse erakonda kuuluv volinik Lauri Drubinš (vasakult teine) olid pärast umbusalduse ebaõnnestumist rõõmsad.
Valga reformierakondlasest vallavanem Margus Lepik (paremalt teine) ja samasse erakonda kuuluv volinik Lauri Drubinš (vasakult teine) olid pärast umbusalduse ebaõnnestumist rõõmsad. Foto: Arvo Meeks

Valga vallavolikogu erakorralisel istungil tuli täna hääletusele umbusalduse avaldamine vallavanem Margus Lepikule (Reformierakond). Vallavanem jäi siiski ametisse.

Umbusaldamise algatas Reformierakonna senine koalitsioonipartner Keskerakond.

Margus Lepik ütles oma pöördumises enne umbusaldamist volinikele, et on jätkuvalt valmis vallavanema ametit pidama. „Meeskonnas on ikka nii, et lepitakse kokku, lahendatakse erimeelsusi, vajadusel kaitstakse üksteist. Aga vahel juhtub, et mängu tulevad eerakondlikud või isiklikud ambitsioonid, mis teistega ei arvesta,” ütles Lepik oma lühikeses kõnes.

Umbusaldamise poolt hääletas 12 volinikku. Vastu oli kaks ja erapooletuks jäi üks volinik. 27-liikmelises volikogus oleks umbusaldamise õnnestumiseks pidanud poolthääle andma 14 volinikku.

Sotsiaaldemokraatide ridades volikogusse kandideerinud Kaupo Kutsar ei saanud tänasel istungil osaleda, kuna viibis töögrupi kohtumisel maaeluministeeriumis. Ta ütles, et tema arvates on kõik senised vallajuhid otseselt vastutavad tänase olukorra tekkimises ja kõigil oleks vaja võtta poliitiline vastutus ning tagasi astuda. „Nad on oma usalduskrediidi maha mänginud.”

Kutsar lisas, et võimalikus valimisliidus sotsiaaldemokraatide fraktsiooni, Isamaaliidu ja Reformierakonnaga ei ole otsustatud Margus Lepiku jätkamine vallavanemana. „Kahjuks ei ole valimisteni järelejäänud ajaks ühtegi head vallavanema kandidaati ooterežiimil. Peame tegema parima valiku olemasolevate kaartidega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles