Galerii ⟩ Bergi innovatsioonipreemia pälvis ainulaadse lägakoristussüsteemiga Järvamaa firma

Copy

Tänavuse krahv Bergi innovatsioonipreemia pälvis Järvamaal tegutsev teravilja- ja piimakarjakasvataja Väätsa Agro ja selle juht Margus Muld ning firma ainulaadne lägakoristussüsteem.

Preemia anti üle reedel Sangaste mõisa ringtallis krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi juubelipäeval. Preemia määratakse isikule, ettevõttele või asutusele, kes on välja töötanud või juurutanud maamajandussektoris või selle sektori saaduste töötlemisel rakendatava uuendusliku, keskkonnasäästliku ja majanduslikult tasuva lahenduse. Võitja valiti välja viie projekti seast.

Margus Muld lausus oma kõnes, et põllumajanduses tegeletakse samade probleemidega, millega sadu aastaid tagasi. «Loomade geneetikaga, mida teha sõnnikuga ja kuidas seda põllu peale panna. Maailmas on meil kasutusel olev tehnoloogia suhteliselt levinud. Kui selle Eestisse tõime, arvasime, et neid tuleb rohkem. Aga siiani on see teadaolevalt ainus selline seade Eestis. Aga kuuldavasti äkki juba selle aasta teises pooles seatakse midagi sellist mujal Eestis üles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles