Piiril tabati hulk rikkujaid

LEPM
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Kolme päeva jooksul oli Eesti-Vene piiril üheksa juhtumit, kus inimestelt kas võeti ära keelatud esemeid või ei lubatud neil riiki siseneda.

Ööl vastu 14. veebruari kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Eestist lahkumisel 38-aastast Moldova kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 3 päeva seadusliku aluseta, neist ühe Eesti Vabariigis. Isikule koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

14. veebruaril kella 9.30  paiku kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kelle viisa oli kehtetu. Piiripunkti saabunud naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

15. veebruaril kella 10.15 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning selgus, et mehel puuduvad sobivad dokumendid põhjendamaks oma reisi eesmärki ja tingimusi. Piirivalvurid tõkestasid tema Eestisse sisenemise, talle koostati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

15. veebruari pealelõunal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Ukraina Vabariigi kodanikku, kellel puudusid piiriületuseks tarvilikud dokumendid. Piiripunkti saabunud naisel tõkestati Eestisse sisenemine, talle koostati sisenemiskeeld ning suunati tagasi Venemaale.

15. veebruari õhtupoolikul kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 3 päeva seadusliku aluseta, neist ühe Eesti Vabariigis. Piiripunkti saabunud naisele ja mehele määrati 120-eurosed rahatrahvid, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning nad suunati  Venemaa Föderatsiooni.

15. veebruari hilisõhtul kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 1 päeva seadusliku aluseta ning veetnud selle Eestis. Piiripunkti saabunud naisele 36-euro suurune rahatrahv, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning ta suunati  Venemaa Föderatsiooni.

16. veebruaril hommikul kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestist lahkuda soovinud Volvo veoki juhti, kellel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. Juhi suhtes alustati väärteomenetlus, ta kõrvaldati juhtimiselt ning tema masin paigutati kainenemiseni piiripuntki ootealale.

16. veebruaril kella 10.45 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riigist väljuda soovinud Audi juhti. Piiriametnikud tuvastasid, et auto roolis olnud mehe juhiluba on kehtetu, mistõttu määrati talle liiklusrikkumise eest 20-eurone rahatrahv ning ta suunati tagasi Eesti Vabariiki.

16. veebruaril ajal avastasid piirivalvurid Koidula ja Luhamaa piiripunktidest kontrollitud kahest Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga sõiduautost kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles