USA basskitarrist Stu Hamm esineb 2. märtsil Võrus

LEPM
Copy
Stu Hamm esineb märtsis Võru kultuurimajas Kannel.
Stu Hamm esineb märtsis Võru kultuurimajas Kannel. Foto: Claudio Enea

Pärast kümneaastast vaheaega on legendaarne USA basskitarrist Stu Hamm tagasi Eestis. Seekord astub ta Eestis üles vaid Võru Kandle laval.

Hamm on ise nimetanud aastatetagust Võru kontserti üheks oma elu parimaks sooloesinemiseks ning meenutab Eestit ja siinset publikut sooja tundega. Üle 30 aasta maailma suurimate kitarrivirtuoosidega koos musitseerinud Hamm naaseb Võrru 2. märtsil koos sakslastest tähtedebändiga: kitarril Torsten de Winkel ja trummidel Felix Dehmel.

Stu Hamm on lõpetanud prestiižse Berklee muusikakolledži ning pälvinud ka sama kooli tähelepanuväärse vilistlase auhinna. Ta on ka ainus muusik, kes on võitnud ajakirja Guitar Player lugejate lemmiku auhinna parima rokkbassisti ja džässbassisti kategoorias ühel ja samal aastal. Ja seda koguni kahel korral!

Berklees kohtus ta ka Steve Vaiga ning asus hiljem tuuritama Vai sõbra, Joe Satriani bändis basskitarristina. Aastate jooksul on Hamm salvestanud ja kontserte andnud koos paljude tuntud ja tunnustatud muusikutega. Oma karjääri jooksul on ta avaldanud rea silmapaistvaid soolobassi albumeid ning hulganisti bassiõppevideoid.

2. märtsi õhtul saab Võru Kandles nautida parimaid palu nii Stu Hammi soolokarjäärist kui tema aegadest koos Joe Satriani ja Steve Vaiga. Ühtlasi on tegu tema uut sooloalbumit «Artspoke» toetava tuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles