Piirivalvurid lõpetasid kadunud kalurite aktiivsed otsingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv
Peipsi järv Foto: Postimees/Scanpix

Piirivalve lõpetab kahe detsembri lõpus Peipsi järvel kadunuks jäänud kaluri aktiivsed otsingud.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja ütles eile BNSile, et navigatsioonihooaeg Peipsil on lõppemas ning seetõttu pole aktiivseid otsinguid järvel enam võimalik teha. «Edasiselt reageerivad piirivalvurid neile laekunud infole,» sõnas ta.

Varnja kordoni juhi Olav Ojasaare sõnul on 21. detsembril Peipsi järvel kaduma jäänud kalameeste paadi leidmispaiga ümbrus traaliga läbi vaadatud, samuti on tuukrid otsinud kalamehi sonariga ning sukeldunud paadi leiukoha ümbruses. Ka on piirivalvurid teinud veepealset otsingut Piirissaare-Praaga-Varnja vahelisel alal.

Ojasaare sõnul oli paadi mootor takerdunud märgistamata nakkevõrku, mida mootori vabastamisel oli üritatud katki lõigata. Sellise käigus võiski paat ümber minna. Ka oli paadil ühe lubatud mootori asemel kaks mootorit, kusjuures juba ühe võimsus oli lubatust suurem. Ojasaare sõnul võib paat ka seetõttu kergemini ümber minna.

Mullu 21. detsembril teatati Varnja kordonile, et kaks Valgamaalt pärit meest läksid hommikul Peipsi järvele kalale ega olnud tagasi tulnud. Mehed ei olnud ka järvelt mahatulekut registreerinud ning nende mobiiltelefonid olid välja lülitatud.

Piirivalvurid otsisid läbi Emajõe paadi sisselaskmiskohast Kavastu lähedalt Peipsi järve suubumiseni. Mustvee kordoni piirivalvurid avastasid järve kaldast umbes 9,5 kilomeetri kauguselt ümberläinud paadi, mis viidi kaldale ja anti lähedastele.

Otsingutes on osalenud ka tuukrid ja kopter. Enne jõule leiti põhja traalides ja sonarit kasutades meestele kuuluvaid esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles