GALERII ⟩ Rõuge valla elutööpreemia pälvis Linda Kender

LEPM
Copy

Rõuge valla elutööpreemia võttis laupäeva õhtul vastu armastatud matemaatika- ja füüsikaõpetaja Linda Kender, kel on selja taga 61 aastat tööd Krabi ning Varstu koolis.

Aasta kohaliku elu täht on Mariliis Raidma, kes on andnud viimastel aastatel märkimisväärse panuse Misso kandi kultuurielu rikastamisse.

Aasta kultuurielu täht on Ive Ruusamäe - Rõuge kandi koori- ja ansamblilaulu edendaja, kelle juhendatud koorid pole naljalt üheltki laulupeolt puudunud.

Aasta külaelu täht on Peep Kimmel - Viitina kandi külaelu vedaja ja edendaja, pikaaegne külavanem, aktiivne kogukonnaliige.

Aasta keskkonnatäht on Vana-Roosa ja Ritsiku kiriku kalmistuvaht Ilmar Udsu, kes hoolitseb heakorra eest erilise hoolega, on töökas ja abivalmis.

Aasta sporditäht Gätly Valge on spordientusiast ja blogija, kes algatas väljakutse „Jooks on lahe“ ning on innustanud tuhandeid inimesi üle Eesti end rohkem liigutama.

Aasta tähtettevõtja on Nopri talu. Talu ja selle juurde loodud üha arenevad ettevõtted annavad tööd paljudele kohalikele inimestele- Pererahvas on ka aktiivne külaelu edendaja Misso kandis.

Aasta tõusev täht Lisette Heitur on ennastjuhtiv, sihikindel ja maailma asjadest huvituv noor, kes veab rõuge noortevolikogu ning on aastaid vedanud eest erinevaid projekte ja tegevusi, kaasates teisi noori ning panustades kogukonna üldisesse heaolusse.

Aasta täheke Endla Sarik on aktiivne kohalik noor, kelle käitumine ja tegemised on eeskujuks teistele omaealistele.

Aasta seeniortäht Lya Veski on Rõuge kandi üks tuntumaid käsitöömeistreid ja kohalike käsitööliste ühendajaid. Tema algatatud on iga-aastased Võrumaa käsitöö näitusmüügid riigikogus, ta on olnud Rõuge Kunstikuuri loomise juures ning veab selle tegevusi eest ka praegu.

Aasta tähtteo saatis korda Rõuge Koostöökeskus. Möödunud aasta sügisel tegevust alustanud valla haridusasutuste tugispetsialiste koondav keskus tõstab tugiteenuste kvaliteeti ja kättesaadavust valla lastele ning noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles