Nakatunud lätlasega samal lennureisil viibis 15 Eesti kodanikku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Läti esimene koroonaviirusesse nakatunu saabus Riiga 29. veebruaril Münchenist väljunud lennuga BT226. Foto on illustratiivne.
Läti esimene koroonaviirusesse nakatunu saabus Riiga 29. veebruaril Münchenist väljunud lennuga BT226. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Koroonaviirusesse nakatunud Läti kodanikuga kokku puutunud lähikontaktsete hulgas on ka 15 samal lennul viibinud Eesti kodanikku, kõigi Eestist pärit lähikontaktsetega on terviseamet ka suhelnud.

Lähikontaktseks loetakse lennukis viibinutest need inimesed, kes istuvad nakatunuga samas reas või kaks rida ees- või tagapool. Lähikontaktis olnute tervist jälgitakse aktiivselt ehk inimesel tuleb 14 päeva kodus viibida ja igapäevaselt oma tervist puudutavatele küsimustele vastata.

Lätlasega samal reisil viibinud tavakontaktsetega ehk nakatunust kaugemal istunud Eesti päritolu reisijatega suhtlemine on hetkel käimas. Nendel reisijatel palutakse enda tervislikku seisundit kahe nädala jooksul tähelepanelikult jälgida.

Kui inimene kahtlustab haigestumist koroonaviirusesse, tuleks nõu pidada kas oma perearsti või perearsti nõuandeliiniga 1220. Tõsisema tervisemure (nagu hingamisraskused) korral tuleks helistada hädaabinumbril 112. Kindlasti ei tohiks minna abi otsima mõne haigla erakorralise meditsiini osakonda, sest sellisel juhul võib inimene võimalikku viirust edasi levitada teistele ruumis viibijatele.

Koroonaviiruse analüüsi saab edukalt teha inimesele, kel on haigussümptomid juba ilmnenud – enne haigusnähtude nagu köha, palavik ja hingamisraskused tekkimist annab analüüs suure tõenäosusega valenegatiivse tulemuse.

Läti esimene koroonaviirusesse nakatunu saabus Riiga 29. veebruaril Münchenist väljunud lennuga BT226.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles