GALERII ⟩ Omavalitsuste esindajad kuulasid taanlase kogemusi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Lõuna-Eestit külastas Euroopa kultuuripealinn Aarhus 2017 regionaalne koordinaator Lene Øster, kes jagas eile Lõuna-Eesti omavalitsustele Euroopa kultuuripealinn Aarhus 2027 regionaalse koostöö kogemusi. Tartu koos Lõuna-Eestiga on võitnud Euroopa kultuuripealinna tiitli 2024 aastaks.

Aarhus 2017 Euroopa kultuuripealinna kogemus on Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024-le päris sarnane – ka Aarhus on Taanis suuruselt teine linn ning viis kultuuripealinna läbi koos ümbriteva regiooniga, kaasatud oli 18 omavalitsust.

Lene Øster andis reedel Elvas toimunud Lõuna-Eesti omavalitsuste ühisel kohtumisel ülevaate Euroopa kultuuripealinn Aarhus 2017 elluviimisest läbi regionaalse vaate – sündmuste planeerimisest, koostööst. Ka tõi Lene Aarhusi näidetel välja nende kultuuripealinna õnnestumised, ja ka nende kogemusest õppimist väärt kohad. Toimus arutelu, samuti vastas Lene küsimustele.

Euroopa kultuuripealinn on Euroopa hinnatuim kultuuri- ja kogukonnaprojekt, mille eesmärk on innustada linnu ja piirkondi kultuurist kantud arengule. Tartu koos Lõuna-Eestiga võitis eelmise aasta augustis Euroopa kultuuripealinna tiitli aastaks 2024. Kaasatud on Põlva, Võru, Valga ja Tartu maakonna omavalitsused ning Viljandi ja Tartu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles