Toiduliit: toidutööstustel on lähikuudeks varud tagatud

LEPM
Copy
Eesti suurematel toidutööstustel on olemas toorainevarud, mis tagavad Eesti elanike toiduainetega varustamisega lähikuudel.
Eesti suurematel toidutööstustel on olemas toorainevarud, mis tagavad Eesti elanike toiduainetega varustamisega lähikuudel. Foto: Peeter Langovits

Eesti suurematel toidutööstustel on olemas toorainevarud, mis tagavad Eesti elanike toiduainetega varustamisega lähikuudel.

”Paaniliseks toidukaupade varumiseks ei ole täna mingit põhjust. Eesti omavarustatuse tase on suhteliselt kõrge. See tähendab, et suur osa toorainest on meil omamaine ning tootjatel on olemas ka piisav varu, et tagada värske toodang iga Eesti elaniku toidulaual,” ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

”Küll aga on toidukaupade suuremahuline varumine tekitanud olukorra, kus kaupa ei suudeta nii kiiresti toota ja kauplusesse tarnida. Loodame siinkohal heale koostööle ja mõistvale suhtumisele nii kaubanduse kui tarbijate poolt,” ütles Potisepp. ”Kõik tootmised töötavad praegu täistuuridel ja meie ettevõtetel on niipalju vastutustunnet küll, et ennekõike tagada koduriigi elanike toiduainetega varustamine. Kui parajasti ei peaks ka olema letil lemmiktoodet, siis on see seal peatselt kindlasti tagasi ning õnneks on meil ka väga lai tootevalik, mis võimaldab sobivaid alternatiive leida. Seega nälga keegi kindlasti ei jää.”

Kõigis toidutööstustes on kõrgendatud hügieeninõuded kasutusel juba tulenevalt seadusest. Lisaks on ettevõtted ära jätnud välisreisid, mis võiksid nende töötajate heaolu kahjustada. Samuti on kehtestatud piirangud võõraste sisenemisel tootmisettevõtetesse. „Meie kõige suurem mure on hetkel, kuidas tagada töötajate ohutus.“

”Valitsuse suunal on eelkõige oluline sõnum, et oleks tagatud kaupade vaba liikumine Euroopa Liidu siseselt, üleriigiline ligipääs kõigisse asulatesse kaupade transpordiks ning kaupluste lahtiolek,” ütles Potisepp.

Ühtlasi kutsub Toiduliit üles kõiki teenuse- ja tootmisettevõtteid koostööle tööjõu jagamise osas, et tagada elutähtsates valdkondades töökäte olemasolu. ”Kui ühes sektoris pole parajasti tööd pakkuda, siis näiteks toidusektoris on väga tõenäoline, et nendest tuleb puudus,” lisas Potisepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles