VIDEOLUGU ⟩ Kaupmees: poodide varustamine pole kuidagi ohus (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Koroonaviiruse saabumisest põhjustatud ostusööst Võrumaa kauplustes tekitas poodide valitud kaubariiulile küll lünki, kuid inimeste varustamine harjumuspäraste toiduainetega pole ohus, kinnitas Võru tarbijate ühistu juhataja Andres Kõiv.

«Eilsed uudised tekitasid inimestes tavapärasest teistsuguse käitumise küll,» kinnitas Kõiv. «Seda oli märgata mitte ainult Võru linna toiduainete ja esmatarbekauplustes, vaid elavnemist oli näha terves maakonnas.»

Kaubad, mida eelkõige ja tavalisest suuremas koguses ostukärudesse laoti, olid Kõivu sõnul ootuspäraselt pika säilivusajaga toiduained. «Üsna ennustatult on inimesed varunud tavapärasest rohkem kuivaineid, konserve ja märkimisväärselt osteti sügavkülmutatud kaupu,» rääkis ta. «Kuna kuivained säilivad kaua, siis tõenäoliselt pole ka midagi enneolematut kui mõne päeva või nädala varu on inimestel nüüd rohkem kapis.»

Valitsus kuulutas seoses koroonaviiruse pandeemilise levikuga maailmas ja viiruse tõenäolise Eesti-sisese leviku laienemisega riigis välja eriolukorra. Eriolukord kehtib 1. maini 2020, kui valitsus ei otsusta teisiti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles