Eriolukord Räpina vallas

LEPM
Copy
Külastajatele on suletud ka Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum.
Külastajatele on suletud ka Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Räpina valla kriisikomisjon arutas 13. märtsi hommikul valla elu edasist korraldamist seoses eriolukorra väljakuulutamisega riigis ning kehtestas hulga ennetavaid meetmeid.

Kriisikomisjoni teatel on esmaspäevast, 16. märtsist ümber korraldatud õppeasutuste töö. Distantsõppele on üle läinud Räpina ühisgümnaasium, Viluste põhikool, Ruusa põhikool, Mehikoorma põhikool, Räpina muusikakool ning spordikool. Suletud on noortekeskused. Ära jäävad huviringide tegevused, treeningud, võistlused, kontserdid ja kõik muud avalikud kogunemised. Vastavalt lapsevanematega sõlmitud kokkuleppele on Mehikoorma lastehoid suletud esialgu 29. märtsini. Valverühmad töötavad Räpina lasteaias Vikerkaar ning Veriora lasteaias Õnneseen. Lapsevanematel soovitatakse võimalusel jätta lasteaialaps koju.

Kõik planeeritud kultuuriüritused jäävad ära või lükkuvad edasi. Ürituste uued toimumisajad selguvad jooksvalt, vastavalt olukorra arengule. Külastajatele on suletud ka Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum. Raamatukogud on esialgu lahti tavapärastel aegadel.

Räpina haiglas ning vallas asuvates hooldekodudes kehtib külastuskeeld.

Tuginedes Eesti Toiduainetetööstuse Liidu informatsioonile toiduainete puuduse tekkimist praegu ette näha ei ole. Juhul, kui keegi on haiguse tõttu või muul eriolukorraga seotud põhjusel jäänud ilma vajalikest toiduainetest, tuleb võtta ühendust Räpina vallavalitsusega telefonil 799 9500 või e-posti aadressil vald@rapina.ee.

Räpina haldushoonesse (Kooli 1) saab eriolukorra ajal siseneda ainult peauksest. Dokumente võetakse 16. märtsist vastu vallavalitsuse esimesel korrusel. «Kindlasti palume ametnike vastuvõtule ette registreeruda telefonil 799 9515 või e-posti aadressil vald@rapina.ee. Võimalusel palume kodanikel dokumendid saata e-posti teel ja ilma tungiva vajaduseta mitte kohale tulla,» toonitab valla kriisikomisjon.

Valla kriisikomisjon on pidevas valmisolekus. Jooksvat infot jagatakse Räpina valla koduleheküljel www.rapina.ee ja Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles