KINNITUS ⟩ Võrumaa inimestel diagnoositi koroonaviirus

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Anti Allas
Anti Allas Foto: Tomi Saluveer /

Terviseamet on andnud kinnituse, et mõnel Võrumaa inimesel on diagnoositud koroonaviirus.

«Jah, mõned proovid on positiivsed,» kinnitas Võru linnapea Anti Allas Lõuna-Eesti Postimehele. «Lisaks on üks inimene, keda ma isiklikult tean ja keda ma palusin teada anda, kui proov tuleb.»

Allase sõnul ei ole terviseamet linnavalitsusele täpsustanud, kui paljudel Võrumaa inimestel on viirus tuvastatud.

«Hetkel me tahame teha üleskutset, et inimesed kiirabit üle ei koormaks,» lisas linnapea.

Viirus jõudis Võrumaale teadaolevalt nakatunud inimese kaudu, kes külastas eelmisel nädalavahetusel Navi seltsimajas toimunud juubelipidu. Allase sõnul on linnavalitsus seisukohal, et kõik tollel sünnipäeval viibinud inimesed peavad jääma karantiini, nagu ka nendega koos elavad lähikondsed.

«Kõik need, kes on teada saanud oma positiivse proovitulemuse, võiksid mõelda läbi, kellega on oldud viimasel ajal (päev enne haigestumist kuni tänaseni) lähikontaktis,» edastas linnavalitsus reedel üleskutse.

Lõuna-Eesti haigla pani neljapäeval tehtud avalduses inimestele südamele, et keegi ei tohi koroonaviiruse kahtluse või mistahes viirushaiguste sümptomitega pöörduda ühegi haigla EMOsse ega ka perearstikeskusesse kohale minna.

«Kahtluse korral tuleb konsulteerida telefoni teel oma perearstiga või helistada perearsti nõuandetelefonil 1220. Kui tekib äkiline üldseisundi halvenemine, siis tuleb helistada häirekeskusesse 112,» teatas haigla. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles