Küsitlus: kuidas tulete toime koroonakriisiga?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Maria Sikk
Maria Sikk Foto: Arvo Meeks

Maria Sikk, põhikooli arendus- ja noorsootööjuht

«Rahulikult läheb, saan päris hästi teha kaugtööd ja olengi enamasti kodukontoris, aias või käin looduses kõrvalistes kohtades. Kuna on palju tuttavaid välismaal, olin nende info põhjal kindel, et ka meil kõik nii läheb ja valmistusin ise põgusalt juba enne, kui Eestis paanika lahti läks.

Tantsutundidega on veidi keerulisem, aga plaanis on õppevideod teha. Igaks juhuks hoian suhtlusringi hetkel kitsmana, aga eks üksikuid käike ole ikka vaja linnas teha.»

Dea Margus
Dea Margus Foto: Arvo Meeks

Dea Margus, noorsootöötaja

«Toime tulen kenasti, igapäevatöö on kolinud kiirelt veebi ja pean kodukontorit. Vahelduse mõttes käin kaitseliitlasena piiril patrullimas. Ärevust ei ole üldsegi, säilitan rahu ja ajan oma asja. Pigem tekitab eriolukord ebamugavust, sellega tuleb lihtsalt leppida.»

Anastasya Kikkas
Anastasya Kikkas Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Anastasya Kikkas, jurist

«Tekkinud olukorda suhtun rahulikult. Tööandja on võimaldanud kodukontorit, seega veedan aega suuremal määral kodus. Toidupoolist kokku ostnud ei ole, soetan vajalikku jooksvalt. Nagu varem. Ainuke, mis muutis elukorraldust, on asjaolu, et lapsed õpivad kodus. Kõige nooremale, lasteaialapsele, tuleb pidevalt otsida tegevust ja vanemaid lapsi aeg-ajalt aidata.»

Ivo Mannine
Ivo Mannine Foto: Tiit Loim

Ivo Mannine, helitehnik, rokiklubi eestvedaja

«Kuna töötan meelelahutuse valdkonnas, lõppes mu töö 1. maini. Võtan asja huumoriga ja tegelen nende tegevustega, milleks muidu aega ei ole olnud. Ärritab muidugi see, kuidas kõik võimendavad seda olukorda. Mida kõike me kommentaarides lugeda võime: «Asi on peaaegu nii halb, et peab kirstu ostma minema.».»

Põim Kama
Põim Kama Foto: Erakogu

Põim Kama, suhtekorraldaja

«Maal suurt muutust ei taju, kui välja arvata, et kool ja lasteaed on suletud ning lapsed kodus. Teeme õpetajate e-kooli saadetud ülesandeid ja veedame palju aega õues, kus läheb iga päevaga aina kevadisemaks.

Murelikuks teeb asja majanduslik külg. Iga suure otsuse juures tuleks kaaluda nii lühiajalist kasu viiruse leviku tõkestamisel kui pikaajalist kahju majandusele ning seda, kas need kaks on mõistlikus tasakaalus. Näiteks piiride sulgemine täna enam viiruse siseriiklikku levikut ei piira, küll aga mõjutab oluliselt majandust ja seda ilmselt pikema aja vältel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles