Korrakaitsjad tabasid Valgas kahtlaselt käitunud mehe

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valga abipolitseinikel on teravad silmad ja ka kehakeelt oskavad korrakaitsjad lugeda.
Valga abipolitseinikel on teravad silmad ja ka kehakeelt oskavad korrakaitsjad lugeda. Foto: Lõuna prefektuur

Mõni päeva tagasi keskpäeva paiku hoidsid Kagu-Eesti abipolitseinikud silma peal piiriäärsel alal Valga äärelinnas, kui ühtäkki märgati meest, kelle käitumine tundus kahtlane.

Seljakotiga mees lähenes raudtee poolt. Meest kõnetati ning temalt uuriti lähemalt, kust ta tuleb ja kuhu läheb, kirjeldab Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel toimunut.

Vene keelt kõnelenud mees väga palju selgeid kommetaare jagada ei tahtnud, püüdis oma seljakotti korravalvurite eest varjata ning oli nende hinnangul küllalt närviline. Abipolitseinikud kontrollisid mehe dokumente ning palusid kahtlaselt käitunud mehel ette näidata ka seljakoti sisu. Mees paotas vastutahtmist siiski oma koti luku ning sealt vaatas vastu hunnik sigarette.

Kuivõrd mees ka nende päritolu kohta selgeid vastuseid ei andnud, kutsusid abipolitseinikud kohale salakaubaspetsialistid. Tolliametnikud võtsid mehe asjaolude selgitamiseks endaga kaasa, leitud 2000 salasigaretti aga konfiskeeriti.

Helerin Rauna maksu- ja tolliameti kommunikatsiooniosakonnast täpsustas, et mees tuli Lätist. Kõik kaasas olnud 10 sigaretiplokki olid maksumärkideta.

Juhtumi täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on Rauna sõnul käimas menetlus.

Oma kolmapäevase tegevusega andsid abipolitseinikud selgelt märku, et eriolukorrast hoolimata jätkub politseitöö nii piiriäärsetel aladel kui ka mujal täistuuridel ning kellelgi ei maksa loota, et töötuhinas ametnikel midagi kahe silma vahele jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles