Valga keskväljakut saab virtuaalselt avastada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Hooneid kaunistavad kleepsud, millel on QR-kood. Seda telefoni kaameraga skannides avaneb info hoone kohta.
Hooneid kaunistavad kleepsud, millel on QR-kood. Seda telefoni kaameraga skannides avaneb info hoone kohta. Foto: Ann Kristiin Entson

Varasemalt valgalasi keskväljakule arutelule kutsunud Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuritudeng Ann Kristiin Entson lõi eriolukorras nutilahenduse, mis võimaldab keskväljakut virtuaalselt avastada.

Entson postitas sotsiaalmeediasse üleskutse, et keskväljakul on nüüd avatud virtuaalne majade ajalootuur. Kes tohivad end praegusel ajal vahetevahel õues tuulutamas käia, on oodatud üksinda väikesele keskväljaku tuurile jalutama ja isekeskis väljakut avastama.

Kõiki väljakuäärseid hooneid kaunistavad väikesed kollased kleepsud, millel on QR-kood. Seda koodi oma mobiiltelefoni kaameraga skannides avaneb info antud hoone kohta. «Näha saab hoone ajaloolisi fotosid ja hoone lühikirjeldust. Samuti avaneb seal ka võimalus lisada hoone kohta oma lugu või infokild, mille võiks hoonete tuurile lisada. Nii tekib ühise koostöö tulemusena kohalik keskväljaku majade lugu,» kirjeldab Entson.

Samuti on mitmete hoonete lood veel loomisel, sellele saavad kõik kaasa aidata.,

Kes viibib kodus, saab sama tuuri külastada ka internetis: https://valgaruum.voog.com/ajalugu

Oma keskväljaku lugusid saab kirjutada siin: https://valgaruum.voog.com/sinu-lugu

Samuti ootab Entson ettepanekuid keskväljaku tuleviku kohta:

https://valgaruum.voog.com/virtuaalvaljak

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles