Ööpäevaga tuvastati 34 uut koroonaviiruse juhtu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse direktor Katrin Reinhold
Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse direktor Katrin Reinhold Foto: Liis Treimann

Möödunud ööpäeva jooksul tuvastati Eestis 34 uut koroonaviiruse juhtumit.

Tervise- ja heaolu infosüsteemide keskuse juht Katrin Reinhold ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et möödunud ööpäeva jooksul laekus 1952 testi tulemust, neist 34 ehk kaks protsenti olid positiivsed.

Kokku on teste tehtud 14 353, neist olid postiivsed 779 ehk 5 protsenti ning 13 574 olid negatiivsed.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (22), Harjumaal (13), Ida-Virumaal (4) ja Lääne-Virumaal (3), kahe positiivse puhul oli tegemist kinnitamata isikukoodiga isikutega.

Eile suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas Covid-19 positiivse proovi andnud 81-aastane naine.

Tänahommikuse, 1. aprilli seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 95 patsienti, 15 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 33 inimest ning surnud 5.

Võrumaal on tänahommikuse seisuga koroonaviirus diagnoositud 60 inimesel, Valgamaalt oli kirja läinud 5 haigusjuhtu ja Põlvamaalt 4.

Seejuures võis eile terviseameti koroonakaardilt leida andmed, mille järgi oli Võrumaal haigestunuid enamgi: 65.

Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepa selgitusel on sellise vastuolu põhjus on see, et tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) korrastas andmed testimiste tulemuste kohta.

"Laborite testide andmed laekuvad tervise infosüsteemi (TIS) eri allikatest – nii laboritest otse kui ka haiglatest. Selle tulemusena edastati mõnel juhul samu andmeid mitmest kohast ja TISi jõudsid mõned andmed mitmekordselt. See tingis vea statistilistes arvutustes," selgitas meedianõunik.

Andmete puhastamine ja järelkontroll on tema sõnul nüüdseks tehtud ning parandused on sisse viidud kogu andmete kogumise perioodi ulatuses. Sellest tulenevalt ka maakondliku ja vanusegrupi vaates erisused võrreldes eilsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles