Vabarnat jahmatas abivajajate hulk (2)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Sandra Vabarna kutsub Eesti inimesi üles headele tegudele.
Sandra Vabarna kutsub Eesti inimesi üles headele tegudele. Foto: Elmo Riig

Muusik Sandra Vabarna pani hiljuti oma Facebooki-lehele pildi arvutist, mille Vabarnad olid otsustanud ära anda.

«Mõned inimesed kommenteerisid ja tuli ka kaks kirja postkasti. Mõtlesin, et vat kui tore, et abivajajaid polegi nii palju... aga täna hommikul avastasin, et see oli ainult jäämäe tipp. Leidsin üle 80 kirja Facebooki sõnumite teisest kaustast. Lugesin kõik läbi ja nutsin 10 minutit...» tunnistas Vabarna mõni päev tagasi tehtud postituses.

«Jah, on palju neid, kellel on palju lapsi ja kui oleks veel üks arvuti kodus, siis saaks õppetööd paremini teha. Aga on neid, kellele see üks arvuti oleks elumuutev abiline, et nad saaksid oma energia suunata palju suuremate murede lahendamisele,» tõdes Vabarna.

Tal on ka sõnum eesti inimestele: «Teilt palun – kui Teil kellelgi on vähegi võimalik aidata, siis palun tehke seda! Aidake arvuti või mõne muu nutiseadmega.»

15. märtsi hommikul tegid ettevõtjad Kätlin Rohilaid-Aljaste ja Sven Jablonbski oma Fabebooki seinal mõnekümne minutilise vaheajaga inimestele ja ettevõtetele üleskutse loovutada seisma jäänud arvutid lastele. 15.03.2020 lõi Kätlin Rohilaid-Aljaste Facebooki grupi, mille eesmärk oli leida lastele arvutid. Kätlin Rohilaid-Aljaste ja Sven Jablonski ühendasid jõud ja algas kodanikuliikumine "Igale koolilapsele arvuti".

Taaskasutus ülla eesmärgi puhul oli idee, mis meeldis kõigile ja liikumine hakkas kasvama.

17. märtsil liitus algatusega "Igale koolilapsele arvuti" Edumuse meeskond ja loodi maandumisleht, mille eesmärk oli algatusega saada rohkem tähelepanu ning abivajajaid ja pakkujaid suuremas mahus kokku viia kui sotsiaalmeedia seda võimaldaks. Samuti tekkis võimalus kontrollida andmeid ja olla kindel, et abi läheb õigesse kohta.

3. aprilli seisuga on Facebooki grupis juba 3508 liiget, koolide, sotsiaaltöö spetsialistide ja Eesti Lasterikaste Perede liidu vahendusel on vajadusest teada andnud ligi 700 abivajaja.

Täna on panustanud Superangel 100 arvutiga, samuti annetavad seadmeid  Meitern Capital Advisors OÜ ning mitu teist ettevõtet. Telia ning Tele2 tulid taha internetiga ning Omniva transpordiga. Lisaks eelmainitud suurtoetajatele on oma huvist oma annetada või koduõppe perioodiks kasutusse anda teada andnud ligi 500 inimest. Kokku oleme hinnanguliselt saanud vahendada 500 seadet läbi Facebooki Grupi, 600 seadet läbi kodulehe ning 200 seadet otse läbi e-kirjade.

Hetkel töötavad "Igale koolilapsele arvuti" tiimis järgmised inimesed: Sven Jablonski, Kätlin Rohilaid-Aljaste, Daniil Golubev, Anna-Liisa Villmann, Siimon Härm, Marii Noor, Kristi Märk, Regita Kumel, Heikki Kernu, Andra Rohilaid, Maria Rahamägi.

Arvuti vajaduse soovist palutakse teada anda oma koolile või kohalikule omavalitsusele või läbi kodulehe "Igale koolilapsele arvuti". Samuti on võimalus arvuti vajadusest teada anda Facebooki grupis "Igale koolilapsele arvuti". Seal  suhtlevad annetajad ja abivajajad otse.

Kodanikualgatus "Igale koolilapsele arvuti" tänab kõiki annetajaid ja toetajaid. Iga heategu muudab maailma ilusamaks.

Allikas: Kätlin Rohilaid-Aljaste, "Igale koolilapsele arvuti"

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles