Galerii ⟩ Sularahaautomaadid olid pensionipäeval koroonaviiruse tõttu tugevdatud valve all (2)

Copy

Kuna reedel oli pensionide ja toetuste väljamaksmise päev, organiseerisid politsei, pangad, omavalitsused, turvafirmad ja vabatahtlikud sularahaautomaatide juurde valve, et tagada eriolukorra reeglitest kinnipidamine.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk lausus, et ettevõtmist on ennetavalt lisaks politseile organiseerinud ka omavalitsused ja pangad ise. «Oleme kohalike omavalitsustega suhtluses olnud. Mõnes kohas on kaasatud ka turvafirma abi. Vältimaks seda, et mõne sularahaautomaadi juurde ootamatult liiga palju rahvast ei kogune. Suurt erioperatsiooni ei ole, aga vaatame, mis toimub,» lausus Virk.

«Kui vaja, oleme valmis sekkuma ja selgitama, et automaadi ümber kehtivad samamoodi eriolukorra nõuded. See on väike avastuskoht, mida pensionipäev teeb. Loodetavasti inimesed mäletavad, kuidas enda ja teiste tervise hoida,» lisas pressiesindaja.

Valvajateks on teiste seas nii politseinikud kui vabatahtlikud, aga ka näiteks naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased. «Olenevalt, kus piirkonnas kuidas on korraldatud. On vabatahtlikke, osades kohtades turvakaamerad,» ütles Virk.

Valgas võis vestis valvajaid näha näiteks Swedbanki kontori ees, Valga Maxima ees aga järgis korda päästeteenistuse jopes inimene.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann märkis sotsiaalmeedias, et tuletamaks inimestele meelde piisava distantsi hoidmist, tulid appi tänavatele järelvalvet tegema tublid Tõrva valla ja Valgamaa naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased.

Tõrva vald märkis oma sotsiaalmeedia postituses, et esialgu on plaanis väljas olla reedel ja laupäeval Tōrva suuremates kaubanduskeskustes ja pangaautomaatide vahetus läheduses. Pangaautomaate ja uste käepidemeid desinfitseeritakse jooksvalt. Väljas on Ruusmanni sõnul 10 naiskodukaitsjat ja kaitseliitlast, lisaks nii vallavanem ise kui abivallavanem Lauri Drubinš ja avalike suhete spetsialist Marianne Sokk.

Põlvas järjekordi polnud

Kas oli põhjuseks vilets ilm või olid varased ärkajad juba jõudnud oma rahavarusid täiendamas käia - igal juhul polnud Põlvas asuvate pangaautomaatide juures pärast keskpäeva aeg-ajalt ühtegi inimest.

Kõige rohkem korraga võis näha kaht naist, kes paistsid teineteist tundvat, mistõttu ei järginud ka kahemeetrise vahemaa nõuet. Üks naine kandis näomaski ja kaitsekindaid, ühel mehel oli suu ees õhuke siidisall.

Turvajaid Põlvas ei paistnud, vaid korraks võis Edu keskuse ees näha politseipatrulli.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles