Ööpäevaga lisandus 63 positiivset testi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
5. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest.
5. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest. Foto: Tairo Lutter

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1192 COVID-19 viiruse testi, millest viis protsenti ehk 63 osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (23), Ida-Virumaal (16) ja Harjumaal (12).

Võrumaal sai kinnituse kaks uut haigestumist ja kokku on maakonnas COVID-19 viiruse diagnoosi saanud 70 inimest. Valga- ja Põlvamaal uusi haigestumisi ei registreeritud: seega on Valgamaal haigus diagnoositud kuuel ja Põlvamaal viiel inimesel.

5. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest, kellest 17 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 62 inimest. COVID-19 viiruse tõttu surid eelmisel ööpäeval PERHis ravil olnud 73-aastane mees ning Kuressaare haiglas ravil olnud 81-aastane mees. Kokku on Eestis COVID-19 viiruse tõttu surnud 15 inimest.

Eestis on kokku tehtud 21 004 testi, nendest 1097 ehk 5% olid positiivsed. 

Statistiliste andmete avaldamise eest vastutav Tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) korrigeeris ka varem võetud proovide andmeid. Selle tulemusena lisandus 3. aprilli statistikasse 16 positiivset testi.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse selgitus:

Täna hommikul tuvastasime tervise infosüsteemi laekunud laboritulemuste hulgas dokumente, mille muutunud tehnilist tunnust ei arvestatud COVID-19 statistilisse aruandesse. Korrigeeritud tulemused mõjutavad 3. aprilli statistikat. Tagantjärele lisandus 3. aprilli COVID-19 aruandesse kokku 16 positiivset esmakordset testi.

Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult. Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada. Dokumentide muutmine võib toimuda näiteks andmekvaliteedi parendamise eesmärgil. Sel juhul saadetakse labori infosüsteemist tervise infosüsteemi juba varem saadetud dokumendist uus versioon ning eelmine versioon muutub kehtetuks. Seetõttu tulemuste tänase koondarvu korral ei saa teha tehet eilne koondarv + 24 tunni laekunud tulemused, vaid aegreal arvutatakse tulemuste koondnumber hetkel kehtivate tulemuste koondsummana. See põhimõte kehtib nii negatiivsete kui ka positiivsete tulemuste korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles