Koroonakriisi vältel koju naasmisel on abi palunud 3000 inimest

BNS
Copy
Lennuk. Foto on illustreeriv.
Lennuk. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Välisministeeriumilt on koroonakriisi vältel Eestisse naasmiseks abi palunud ligikaudu 3000 eestimaalast ning enamik neist on ka koju jõudnud.

Hetkel on hädasolijaid jäänud veel 38, kellega tegeleb välisministeerium personaalselt. Inimesed on 20 erinevas riigis, suuremad grupid on Uus-Meremaal ja Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Välismaalt Eestisse naasmisel on võimalused äärmiselt piiratud. Enamik regulaarseid liinilende on töö lõpetanud, jäänud on üksikud Euroopa Liidu liikmesriikide korraldatud erilennud. Ka erilennule tuleb end registreerida ja soetada pilet.

Välisministeerium soovitab vältida reisimist, kui see on vähegi võimalik. Eriti puudutab see koroonaviiruse riskigruppi kuulujaid, kellel on reisides suurem tõenäosus nakatuda viirusesse. Välismaal viibides tuleb järgida kohalike ametivõimude juhiseid ning veenduda, et ei rikutaks ka eriolukorra jooksul viisa ja muid välisriigis viibimise tingimusi.

Kui jääte asukohariigis kehtestatud piirangute tõttu välisriigis hätta, võtke ühendust lähima Eesti saatkonnaga või helistage välisministeeriumi hädaabitelefonil +372 5301 9999.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles