Petised ahvatlevad tasulise sõeluuringuga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Terviseamet hoiatab telefoni teel teste pakkuvate petiste eest.
Terviseamet hoiatab telefoni teel teste pakkuvate petiste eest. Foto: Aivar Aotäht

Terviseamet hoiatab, et ameti nimel on hakatud tegema telefoni teel pakkuma tasulist sõeluuringut. Amet rõhutab, et nad ei müü kunagi midagi telefoni teel ja soovitab vastavasisulised kõned jätta tähelepanuta.

Ametini jõudis info murelikult inimeselt, kes sai kõne, milles puhul helistaja esitles end terviseameti esindajana ja pakkus 37 eurot maksvat sõeluuringu testi, mis saadetavatsoovijale koju.

Tegemist on pettusega. "Terviseamet ei tee kunagi telefoni teel ühtegi pakkumist ja seega tasub vastavasisulisi kõnesid ignoreerida," selgitas ameti põhja regiooni nõunik Mihkel Näks.

Ta lisas, et närviline aeg on väga soodne petturitele, kes kasutavad ära inimeste muret nii enda kui ka oma lähedaste tervise pärast. Seega tasub praegu igasugustesse pakkumistesse suhtuda kriitiliselt.

Ühtlasi tuletab amet meelde, et praegu ei ole olemas ühtegi usaldusväärset kodust testi COVID-19 tuvastamiseks. Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus  terviseameti, Tartu Ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Pärnu haigla ja Kuressaare haigla laborites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles