VIDEO ⟩ Valga politseimaja uueks saamine algas ulatuslike lammutustöödega (1)

Copy

Valgas avanes teisipäeval Puiestee tänaval asuva politseimaja juures mõnevõrra tavapäratu vaatepilt – renoveeritud välimusega hoonet lammutas rasketehnika.

Aastal 2010 pälvis Valga politseimaja renoveerimine Lõuna prefektuuri aasta teo tiitli, kuid vajadused ning ootused on kümnendi jooksul muutunud. Alanud rekonstrueerimistööd hõlmavad hoone osalist lammutamist ning uue osa ehitamist. Aasta jooksul peaks valmima senisest praktilisem, energiasäästlikum ja turvalisem hoone.

Hetkel toimetavad Valga korrakaitsjad Transpordi tänaval asuval asenduspinnal.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk lausus, et Valga politseimaja juures oligi ilus üksnes fassaad.

«Renoveerimistööd siseruumides on aga väga pikalt ootel olnud, suur osa majast oli sisuliselt amortiseerunud. Kuna ruumijaotus ei vastanud politsei tänastele vajadustele ning konstruktsioonid ei võimaldanud ruumijaotuse muutmist, jäi võimalus maja ümber ehitada. Tööde lõppedes paraneb klienditeeninduse asukoht, tagatakse tingimused kinnipidamiseks, kindlustatakse politseiametnike ja teiste hoones viibijate ohutus ning kaasaegsem töökeskkond,» lausus Virk.

Virk lisas, et hoone oli ehitatud erinevatel aegadel mitme juurdeehitusega, mille konstruktsioonid ei sobinud omavahel kokku. Lammutatava osa vahelaed olid puidust, mis ei vasta politseimaja nõuetele.

«Ilma osalise lammutamiseta ning uusehituseta ei olnud võimalik tagada hoonele nõutavat energiatõhususust. Ka keldriruume ei saanud kasutada, kuna pinnavesi tungis keldrisse sisse. Ja sellest lähtuvalt ei olnud keldrikorrusele võimalik rajada politseijaoskonnale vajalikke ruume,» lisas Virk.

Valga muuseumi kunagine teadur Mari Juzar on 2009. aastal öelnud, et maja ajalugu ulatub tema teada 1912. aastasse, kui kui ehitati tuletõrjemaja kõrvale kahekorruseline kivimaja algkoolile. «Seda õppeasutust kutsuti Pullisaare kooliks. Hiljem sai sellest linna 7. algkool, mis Eesti ajal muusikakooli majja kolis. Mingil ajal töötas hoones ka 1925. aastal loodud Valga tööstuskooli puutööosakond.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles