Ööpäevaga lisandus seitse COVID-19 positiivset testitulemust, suri üks inimene

LEPM
Copy
Koroonaviiruse testi võtmine Paides.
Koroonaviiruse testi võtmine Paides. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1426 COVID-19 viiruse testi, millest seitse proovi ehk 0,5 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 43 637 esmast testi, nendest 1559  ehk 3,6 protsenti on olnud positiivsed. Lõuna-Eesti positiivse proovi andnute arv püsib muutumatuna.

Võrumaal on jätkuvalt positiivseid proove 81 ning Valga- ja Põlvamaal seitse.

22. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 114 inimest, kellest seitse on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 184 inimest. Ööpäeva jooksul suri SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglas ravi viibinud 82-aastane naine. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 44 inimest.

Rahvastikuregistri andmetel on viimase 24h jooksul positiivse testitulemuse saanutest viie elukoht Harjumaal. Üks nakatunu lisandus ka Raplamaal ja Saare maakonnas. Vanuseliselt on jätkuvalt enim nakatunuid 45-59 aastaste hulgas. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Arvestades COVID-19 nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste arvu trendi Eestis, on järk-järgult leevendamisel plaanilise ravi piirangud, mis olid seoses eriolukorraga kehtestatud haiglatele, üldarstiabi, eriarstiabi ja hambaravi osutajatele. Plaanilise ravi pikemaajalisel edasilükkamisel oleks paratamatult negatiivne mõju paljude inimeste tervisele. Samas peab nakkuse jätkuva leviku tõttu alustama plaanilise abi osutamisega järk-järgult ja järgima rangelt kõiki infektsioonikontrolli meetmeid. Plaanilise ravi taasavamise kõige tähtsam eeldus on isikukaitsevahendite olemasolu ning nakkusohutu raviprotsess. Terviseameti, hädaolukorra meditsiinijuhtide ning Eesti Infektsionistide Seltsi koostöös on töötatud välja juhend plaanilise ravi ohutuks alustamiseks.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse selgitus andmete avaldamise osas:

Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult esmakordsete testitulemuste lõikes. Avaandmetes kajastuvad laborite poolt tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka varasemast ajaperioodist.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja Terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse eriolukorra kodulehelt www.kriis.ee/et/koik-kusimused-ja-vastused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles