Lõuna-Eesti liiklushuligaanide nädalavahetus möödus arestimajas

LEPM
Copy
Politsei ülesanne on hoolimatu suhtumisega ja ohtliku olemusega juhid liiklusest kõrvaldada.
Politsei ülesanne on hoolimatu suhtumisega ja ohtliku olemusega juhid liiklusest kõrvaldada. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalavahetusel tabasid politseinikud Lõuna-Eesti eri paigus mitmeid liiklusrikkujaid, kellest nii mõnigi sai pika nädalavahetuse veeta arestikambris.

Lõuna prefektuuri üleminspektor Taivo Rosi sõnul oli möödunud pikk nädalavahetus politseinikele töine ja seda eeskätt just liikluses. "Lõuna-Eesti erinevates maakondades tabasid politseinikud nii tavapärase politseitöö käigus kui ka kaasliiklejatelt saadud vihjete abil mitmeid ohtlikke juhte, kes autoroolist otse arestimajja oma saatust ootama sõidutati," märkis ta.

Näiteks tabasid politseinikud 29. aprilli hommikul Tartu vallas 183 km/h kihutanud Mercedese, mille roolis oli 43-aastane mees. Juht peeti kinni ning toimetati otsejoones arestimajja oma tegude üle järele mõtlema. Arestikambrist viis mehe tee järgmisel päeval kohtuistungile, kus talle määrati karistuseks 14 arestipäeva ning muuhulgas võeti temalt pooleks aastaks ka juhtimisõigus.

Rosi lisas, et järgmisel õhtupoolikul tabasid politseinikud liiklusjärelevalve käigus Tartu linna lähistel ligemale 190 km/h kihutanud sõidukijuhi, kes niisamuti kinni peeti ning pea kaheks ööpäevaks arestikambrisse oma sõiduvõtteid hindama saadeti. Politsei peagi tehtava otsuse näol tuleb sellise teo toimepanijal suvele kõigi eelduste kohaselt vastu minna juhtimisõiguseta.

Politseiniku sõnul ei jäänud paraku ka 2. mail arestikambrid ohtlikest juhtidest puutumata. "Nimelt teatas õhtu hakul üks tähelepanelik liikleja, et Jõgevamaal Kaarepera kandis liigub kahtlane Citroeni väikekaubik, mis teel vingerdab ning veidraid manöövreid teeb. Politseinikud peatasid kirjeldatud masina Kaarepera asulas ning juhi kontrollimisel ilmnes ka kahtlase sõidustiili põhjus – juht oli raskes joobes. Politseinikud kõrvaldasid 64-aastase mehe juhtimiselt, pidasid ta kuriteos kahtlustatavana kinni ning sõidutasid siis arestikambrisse peatäit välja magama," märkis ta. 

Politseinikud fikseerisid ohtliku liiklusrikkumise ka Tartumaal Nõo vallas, kus ühe Volkswageni sõidukiiruseks mõõdeti pea 150 km/h. Lisaks tuvastasid korravalvurid, et oma väikese autoga kihutanud mees oli lisaks ka alkoholi tarvitanud. Temagi kõrvaldati juhtimiselt ning sõidutati arestikambrisse, kust ta esmaspäeval kohtuniku ette toimetati. Lõunasel kohtuistungil määrati mehele rikkumiste eest karistuseks 12 päeva aresti ning järgmised kuus kuud peab temagi oma toimetusi juhtimisõiguseta ajama.

"Liikluses kokkulepitud nõuded on püstitatud eesmärgiga tagada ühtmoodi kõigi inimeste ohutus. Ses vaates on elementaarne, et iga endast ja teistest liiklejatest lugupidav juht sõidab lubatud piirkiiruse, kaine pea, kinnitatud turvavööga, keskendub auto juhtimisele ega riku teisi liiklusreegleid. Juht, kes nõuetest kinni pidada ei suuda ning järjepidevalt enda ja teiste eludega riskib, selle teekond võib suure tõenäosusega sihtpunkti asemel hoopis arestimajja viia või tipneda sootuks traagilisemate tagajärgedega. Inimeste teadlikud valikud väljendavad nende hoiakuid ning politsei ülesanne on sellised hoolimatu suhtumisega ja ohtliku olemusega juhid liiklusest kõrvaldada ja seda ka kindlameelselt tehakse," ütles Rosi.

Maikuu esimestel päevadel tabasid politseinikud Lõuna-Eestis ligikaudu 30 alkoholi tarvitanud roolikeerajat ning tugevalt üle poolesaja kiirusületaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles