VIDEOLUGU ⟩ Rehvinäitust kroonivad sandaalid ja eeslikabi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Maanteemuuseumi teadur-kuraator Annika Kupits näitab rehvidest valmistatud sandaale, tema kõrval klaasi all on rehvitud eeslikabi.
Maanteemuuseumi teadur-kuraator Annika Kupits näitab rehvidest valmistatud sandaale, tema kõrval klaasi all on rehvitud eeslikabi. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvehooajaks uksed taasavanud maanteemuuseumis on reedest vaadata uus hooajanäitus «Rehvilugu», kus näeb nii 70 aasta vanuseid autorehve kui ka vanarehvidest käsitööna valmistatud sandaalipaari ja Etioopia eesli kabjakummi.

«Muidugi ei üllata kedagi kui öelda, et maanteemuuseumis saab näha rehve, aga sel aastal saab näha erilisemaid rehve kui muidu,» ütles maanteemuuseumi teadur-kuraator Annika Kupits. «Püüame inimestele näidata, mis on rehvi sees ja mis on rehvi peal, mida me peame teadma kui me seda igapäevast asja – rehvi – kasutame.» 

Väljapaneku vanemad rehvid pärinevad 70 aasta tagant: vasakpoolne kandis kord Moskvitš 400 ja parempoolne kuulus Gaz AI AI varustusse.
Väljapaneku vanemad rehvid pärinevad 70 aasta tagant: vasakpoolne kandis kord Moskvitš 400 ja parempoolne kuulus Gaz AI AI varustusse. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles