Ratas: peame valmistuma koroonaviiruse naasmiseks

BNS
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Peaminister Jüri Ratas sõnas teisipäeval kohtumisel ettevõtjatega, et kuigi riik on koroonaviiruse esimese laine piiramisega hakkama saanud töötatakse jätkuvalt ka eeldusega, et peab valmistuma ka selle naasmiseks. 

"Selles olukorras peame tegema endast kõik, et suudaksime viiruse levikut edaspidi piirata võimalikult väikeste kaasnevate mõjudega meie ettevõtete ja tööinimeste jaoks," lisas Ratas pressiteate vahendusel. 

Ta märkis, et koroonaviiruse levikuga on paratamatult kaasnenud väga tõsiseid mõjud Eesti majandusele ja ettevõtlusele. "Viiruse tõkestamiseks kasutatud meetmete leevendamine loob eeldused majanduse taastumiseks ning ettevõtete olukorra paranemiseks, kuid muidugi võtab see kõik aega."

Koroonaviiruse leviku senise mõju osas info vahetamiseks ja valitsuse edasiste plaanide ning Eesti majanduse väljavaadete arutamiseks korraldatud kohtumisel osalenud ettevõtlusorganisatsioonid tõstsid esile töötasu hüvitamise meetme olulisust ettevõtete hakkamasaamisel ja inimestele sissetulekute säilitamisel.

Samuti rõhutasid ettevõtjate esindajad valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel riiklike investeeringute vajalikkust majanduse elavdamisel ning toonitasid reisimispiirangute leevendamise olulisust, esmajärjekorras näiteks Soome piiril.

Kohtumisel arutati ka viiruse võimalikuks teiseks laineks valmistumist ning seda eelkõige ennetavate meetmete ja lokaalsete lahenduste abil. Samuti räägiti esindusorganisatsioonide kaasamisest seadusloomeprotsessidesse.

Kohtumisel peaministriga osalesid Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp, Turismiettevõtete Liidu peasekretär Mariann Lugus, Eesti- Kaubandustööstuskoja peadirektor Mait Palts, Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil, Eesti Toiduainetööstuste Liidu juht Sirje Potisepp ja Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni president Heiki Rits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles