Lisandus veel üks koroonasurm

Copy
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel.
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 812 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 1 ehk 0,1 protsenti osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt on positiivse koroonatesti tulemuse andnud inimese elukohaks Harjumaa.

25. mai hommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 39 inimest, neist 1 oli juhitaval hingamisel. Koju lubati haiglast üks inimene, uusi haigusjuhtumeid avati ka üks.

Tänase seisuga on tervenenud 1538 inimest. Neist 993 haigusjuhtum on lõpetatud (64,6%), 545 inimese puhul (35,4%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Ööpäeva jooksul suri Harjumaal koroonaviirusesse haigestunud 77-aastane naine, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 65 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud enam kui 76 000 esmast testi, nendest 1824 ehk 2,4 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Võrumaal on haigus tuvastatud 86 inimesel, Valgamaal 9 ja Põlvamaal 6 inimesel.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles