Ööpäevaga lisandus 7 positiivset testi

LEPM
Copy
Koroonaviiruse testid.
Koroonaviiruse testid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 121 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 0,6 protsenti ehk 7 inimese testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus 5 positiivset testi tulemust Harjumaale (2 Tallinna), üks Ida-Virumaale ja üks Tartumaale. 9. juuni hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 14 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund.

Võrumaal on seni positiivse proovi andnud 87, Valgamaal 10 ja Põlvamaal kuus inimest.

Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglast koju saadetud 352 inimest, lõpetatud 365 COVID-19 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1 684 inimest. Neist 1 303 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (77,4%), 381 inimese puhul (22,6%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 91 tuhat esmast testi, nendest 1 947 ehk 2,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles