Tartu Ülikool peab lõpuaktused virtuaalselt

BNS
Copy
Suudlevate tudengite kujud saavad lõpetamise ajal pähe teklid.
Suudlevate tudengite kujud saavad lõpetamise ajal pähe teklid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikoolis ei toimu tänavu tavapäraseid lõpuaktusi, vaid need peetakse virtuaalruumis.

Tartu Ülikooli lõpuaktused toimuvad 15.–20. juunini veebis ja neid saab jälgida väljakuulutatud ajal UTTV vahendusel, edastas ülikool.

Ülikool teeb tänavustele lõpetajatele pühenduskingitus: neil on nüüd Tartu kesklinnas oma puu ja pink, samuti ehitakse ülikooli peahoone ja Raekoja platsil asuv skulptuur.

Kolmapäevast kasvab Tartu kesklinnas Pirogovi platsil ülikooli lõpetajate auks istutatud iluõunapuu. 

Kuna rahvarohkeid kogunemisi pole võimalik korraldada, toimus puu istutamine ja pingi avamine 10. juunil väikeses seltskonnas. Tervituskõne pidasid Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser ja Tartu linnapea Urmas Klaas. Lõpetajate nimel kõneles ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistriõppe lõpetaja Karl Gustav Adamsoo.

Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser sõnas üritusel, et mälestus ülikooli lõpetamisest on inimese elus üks märgilisemaid ja on kahju, et selle aasta lõpetajad ei saa oma diplomit kätte aulas. „See kevad ei jäta kahtlustki, et me peame end järjekindlalt harima, et kohaneda ootamatute oludega. Kõrgharitud, oma teadmisi pidevalt täiendavad ühiskonnaliikmed on kui mastipuu just sellistel keerulistel aegadel nagu praegu,“ ütles rektor.

Lõpetajate auks on ehitud ülikooli peahoone ja Raekoja platsi suudlevate tudengite kujudele pannakse virtuaalsete lõpuaktuste nädalal pähe teklid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles