Eeloleva nädala esimene pool toob pidevat äikesevõimalust

BNS
Copy
Äike on (osaliselt) elektriline atmosfäärinähtus, mis tekib tõusvate õhuvoolude ja konvektsioonipilvede intensiivse arengu käigus.
Äike on (osaliselt) elektriline atmosfäärinähtus, mis tekib tõusvate õhuvoolude ja konvektsioonipilvede intensiivse arengu käigus. Foto: Arvo Meeks

Eeloleval nädalal on õhus äikest, kuid ilm on siiski suvine, sest soojakraadide maksimumid ulatuvad kaugelt üle kahekümne.

Ilmateenistuse teatel ööl vastu esmaspäeva lõuna poolt alates pilvisus tiheneb. Peamiselt Lõuna- ja Kesk-Eestis sajab mitmel pool vihma. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 11-16 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja võib olla äikest. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s, õhtupoolikul tuul veidi nõrgeneb. Sooja on 18-24, rannikul kohati 15 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s, põhjarannikul idakaaretuul puhanguti kuni 11 m/s. Sooja on 12-17 kraadi. Teisipäeva päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s. Sooja on 20-25, rannikul kohati 15-19 kraadi.

Kolmapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub valdavalt idakaaretuul 2-7 m/s. Sooja on 12-18 kraadi. Kolmapäeva päeval on samuti muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub lõunakaaretuul 2-7, põhjarannikul kirde-, idatuul 3-8, puhanguti 12 m/s. Sooja on 20-26, rannikul kohati 15-19 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles