Galerii: Põlvas peeti noorte [eel]arvamusfestivali

Madis Perli
, suvereporter
Copy

4. juulil kogunes Põlva keskväljakule sadakond noort, kes arutlesid erinevatel teemadel alates töötamise võimalustest kuni puuetega inimeste integreerumisest ühiskonda.

Eesti Noorteühenduste Liit korraldas kolmandat aastat noortele mõeldud [eel]arvamusfestivali, mis varem on läbi viidud Haapsalus ning Paides. «Kuna Põlva uus keskväljak on arvamusfestivali stiili ja hõnguga, siis sobis see väga hästi uueks paigaks,» sõnas noorte [eel]arvamusfestivali peakorraldaja Maris Neeno.

Noorte [eel]arvamusfestivali eesmärk oli Maris Neeno sõnul suurendada noorte hääle mõju avalikus aruteluruumis. Koos võeti ette ja hakati otsast murdma nii ühiskonnas noorte kohta kui ka noorte endi loodud eelarvamusi ja müüte.

Põlva keskväljakul oli kolm aruteluala: muutuste, tegude ning otsuste ala, kus käsitleti väga erinevaid teemasid. Tuli juttu vaimsest tervisest, noorte võimalustest tööturul, puuetega inimeste integreerumisest ühiskonda ning kavas olid ka keskkonnateemaline arutelu ja vene keelne arutelu hea kooli olemusest.

Maris Neeno, kes on Põlvas viimased poolteist aastat töötanud noorsootöötajana, ütles, et festivali käigus sooviti noori panna mõtlema neile olulistel teemadel, avaldama oma arvamust ning küsima olulisi küsimusi. «Loodan, et kõik see, mis siin ilusas Põlvas sõnadega lendu läheb, jõuab kuskile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles