Südalinna hooned said lammutusloa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Selline nägi Seminari 1a hoone (vasakul) välja 2019. aasta kevadel, kui Seminari väljaku ehitus alles käis. Paremal on Võru gümnaasium.
Selline nägi Seminari 1a hoone (vasakul) välja 2019. aasta kevadel, kui Seminari väljaku ehitus alles käis. Paremal on Võru gümnaasium. Foto: Arvo Meeks

Võru linnavalitsus otsustas 8. juuli istungil väljastada ehitusluba kahe südalinnas kõrvuti asuva hoone lammutamiseks. Tegu on kunagise ühiselamuhoonega aadressil L. Koidula 5 ja õppehoonega aadressil Seminari 1a.

Linnavalitsuse 30. märtsi korraldusega algatati L. Koidula 5/Seminari 1a kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamine.

Planeeritav ala suurusega umbes 0,4 hektarit asub Võru kesklinnas 2019. aastal valminud ajaloolise Seminari väljaku ehk sisuliselt linna keskväljaku ääres, jäädes Võru vanalinna muinsuskaitsealale. Planeeritava kinnistu kõrval asuvad Võru gümnaasium ja Katariina kirik. L. Koidula tänava äärde jäävad elumajad.

Aadressil Seminari 1a asub Eesti Vabariigi esimesel iseseisvusperioodil ehitatud puithoone ja L. Koidula 5 on nõukogudeaegne ühiselamu. Seminari 1a puithoone on amortiseerunud ja avariiline. Hoonesse sisenemine on ohtlik, selle algupärane välisilme pole hilisemate ümberehituste tõttu säilinud.

L. Koidula 5 hoone kohta on leitud, et see pole Võru vanalinna sobiv ehitis ning ühiselamuks ehitatud hoonele on raske uut otstarvet leida. Selle renoveerimine on aga seotud ebamõistlike kulutustega.

Nimetatud kruntidele on kavas ehitada korterelamud ja ärihoone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles