Lepland toetab Eesti lipu keskuse rajamist

Copy
Ott Lepland alustab uut tuuri.
Ott Lepland alustab uut tuuri. Foto: Madis Sinivee

Laulja Ott Lepland annetab kolmapäeval Otepää Maarja kirikus algava viirusekriisi järgse esimese kontserdisarjaga Eesti kirikute toetuseks. Otepää kontserdikülalised toetavad piletirahaga rahvuslipu keskuse rajamist selle sünnikohta - pastoraadi ajaloolisesse hoonesse.

"Mul on hea meel, et saan oma muusikaga ka head teha, lauldes nii kirikute toetuseks kui katsudes pakkuda inimestele neil kontsertidel palju hingestatud emotsioone ning anda võimalus võtta aeg maha oma igapäevastest argitoimetustest. Üheskoos publikuga saame Eesti kultuurielu ja maapiirkonnad uuesti elule äratada," ütles Ott Lepland.

Üheksas kirikus esitatav soolokava "Taevas puutub maad" levitab sõnumit, et kirikud avasid viirusekriisi võitmise järel külastajatele uksed. "Olen Otile väga tänulik, et tema tuli esimesena appi, sest pühakojad üle Eesti vajavad tähelepanu ja toetust," selgitas Kirikufondi toetaja Laine Randjärv. "Kirik seisab traditsiooniliselt meie vaimuelu keskpunktis ning me kutsume inimesi taas uksi avama."

Iga kontsert toetab toimumiskohaks oleva kiriku eesmärke, milleks Otepääl kujunes eestlaste rahvusliku eneseteadvuse nurgakivina püsiva rahvuslipu austamine. Otepää kogudus kasutab Ott Leplandi kontserdist laekunud tulu, et kujundada kiriku pastoraat Eesti lipu keskuseks.

"Soovime muuhulgas ka, et läbi ajaloo mitmeid vastandlikke rolle täitnud pastoraat saaks algupärase väljanägemise nagu Jakob Hurda ajal," selgitas Otepää kiriku diakon Marko Tiirmaa. "Kontserdist saadav tulu läheb Otepää ajaloolise pastoraadi renoveerimise alustamiseks, rajamaks mitmeotstarbeline keskus, kus Eesti lipu ajaloo eksponeerimisele lisaks saab ka koolitusi ja seminare korraldada."

Kontserdisarja korraldaja ja Kirikufond paluvad külalistelt mõistvat suhtumist seoses avalikele üritustele tänavu suveks kehtestatud reeglitega ning saabuda kontsertidele pisut varem, et kõik enesele sobivad kohad leiaksid.

Igalt müüdud piletilt läheb 10% toimumiskoha kiriku toetuseks, 15% Eesti kirikute taastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles