Tormituuled jätsid vooluta ka mitmed Lõuna-Eesti majapidamised

Copy
Murdunud puu.
Murdunud puu. Foto: Elektrilevi

Tugev tuul on põhjustanud hulgaliselt elektririkkeid. Täna kell 21.32 seisuga oli tormituulte tõttu vooluta üle 20 252 majapidamise. Põlvamaal oli vooluta 207, Võrumaal 26 ja Valgamaal 14 majapidamist. 

„Torm hakkas alates varajastest hommikutundidest liikuma üle Saaremaa, Pärnumaa ja Raplamaa. Murrab puid liinidele ning põhjustab hulgaliselt rikkeid,“ informeeris Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp. „Tormituuled liiguvad veel täna üle Järvamaa, Harjumaa ja Virumaa ning võib arvata, et see toob rikkeid juurde.“

Suurima mõjuga katkestus oli Hiiumaal, kus kell 10.27 läks korraga rivist välja kaks toiteliini, vooluta jäi 7076 klienti. Elektrilevi dispetšerid suutsid kaugjuhtimise teel seitsme minutiga kõikidele klientidele voolu taastada. Seda tänu kiirele reageerimisele ja ümberlülitamise võimekusele elektrivõrgus.

Elektrilevi on tormi algusest saadik töid teostanud suurendatud jõududega, väljas on 42 brigaadi ning rikete likvideerimise ja ümberlülituste abil on elektrivarustuse juba tagasi saanud kümned tuhanded kliendid. Kell 21.32 seisuga oli rikkeid kokku 20 252.

Puusepp lisas, et Elektrilevi tegeleb igal pool aktiivselt rikete kõrvaldamisega ning teeb koostööd Päästeametiga. Tõenäoliselt võib osade rikete kõrvaldamine aega võtta kuni homse õhtuni. Elektrilevi teeb kõik endast oleneva, et klientidele elektrivarustus võimalikult kiirelt taastada.

„Tormikahjude täielik ulatus ei ole veel selge. Enamus rikkeid loodame hiljemalt homse ja ülehomse jooksul kõrvaldada, aga võimalik, üksikud tööd jäävad isegi järgmise nädala keskpaika. Anname endast parima, et võimalikult kiirelt kõikjal elektriühendus taastada,“ lubas Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles