Noor suusamees rullitas ümber Eesti

Madis Perli
, suvereporter
Copy

Noor Eesti pikamaasuusataja Mart Kevin Põlluste sõitis rullsuuskadel ümber Eesti distantsiks 1004 kilomeetrit. Viimasel päeval tõukas ta end mööda Valga- ja Põlvamaa teid Tartusse.

26-aastane tartlane Mart Kevin Põlluste alustas sõitu 6. juulil Tartust Raekoja platsilt ning kaheksa päeva hiljem rullitaski läbi Otepää ja Põlva tagasi Tartusse. «Nüüd lõpu poole mida lähemale olen kodule jõudnud, seda lihtsamaks on just vaimselt läinud, aga väsimust on ikka,» rääkis Mart Kevin Põlluste Põlva järve ääres kui lõpuni oli jäänud umbes 60 kilomeetrit.

Küsimusele, millised Lõuna-Eesti teed olid, vastas suusataja: «Teed olid väga head, aga enne Põlvat sain natuke värskelt pinnatud teed, mis väristas jalgu nii et jube ja kui jõudsin jälle siledale asfaldile, siis jalad ikka surisesid all,» iseloomustas Mart Kevin Põlluste kohalikke teid.

«Ma arvan, et kõige ägedam sellel sõidul oli see, et täiesti võõrad inimesed tulid raja äärde ergutama ja kaasa elama. See andis kõvasti jõudu ja indu juurde,» tunnustas Põlluste kaasaelajaid. Asi mida ta kõige rohkem koju jõudes ootas oli oma voodis magamine, kuna eelnevad ööd veetis ta sõprade ja tuttavate juures.

Noorel suusatajal oli ettevõtmisega kolm peamist eesmärki. Esiteks tutvustada rullsuusatamist alternatiivse spordialana jooksmisele ja rattasõidule. Teiseks, tõsta tähelepanu sportlaste hooajaeelsele ettevalmistusele ning sponsorite osatähtsusele selles. Kolmandaks, leida toetajaid nii treening- kui ka võistlusperioodil.

Mart Kevin Põlluste parimad tulemused maratoonarina on olnud jõudmine maailma suurimas pikamaasuusatamise sarjas Visma Ski Classicsil kolmekümne hulka ning 2019. aastal oli ta 46. Tartu maratonil parim eestlane saavutades üldarvestuses kaheksanda koha.

Mart Kevin Põlluste lubab, et järgmisele Tartu maratonile läheb ta starti võidumõtetega ning tahab olla järgmine eestlane, peale Raul Ollet 2005. aastal, Tartu maratoni võitjate nimistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles