Gulbenes tulevad taas karmid koroonapiirangud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Läti kiirabi tööülesandeid täitmas. Foto on illustratiivne.
Läti kiirabi tööülesandeid täitmas. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Läti Gulbene piirkonna omavalitsusasutused peatavad COVID-19 puhangu tõttu ajutiselt otseteeninduse ning tööle jäävad vaid lasteaedade valverühmad, käskis Gulbene volikogu esimees Normunds Audzišs.

Gulbene volikogu pressiesindaja Gunta Kalmane ütles BNSile, et sellise korralduse põhjustas COVID-19 nakkuse puhang omavalituses. Piiangud jäävad jõusse 29. juulist 12. augustini.

Gulbene piirkonnas on esmaspäeva seisuga kaheksa aktiivset koroonaviiruse juhtumit. Kokku elab piirkonnas 19 700 inimest.

Otsus langetati haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse asjatundjate soovitusel.

«Läheneb uus kooliaasta ja on oluline tegutseda nüüd vastutustundlikult, vältimaks haiguse laiemat levikut, et õpilased saaks 1. septembril kontaktõpet alustada,» ütles Audzišs.

Koolieelikute asutustesse võetakse vaid lapsi, kelle vanemad suudavad tõestada, et nad ei ole viirusekandjatega ühenduses olnud ja kui vanematel ei ole tõesti lapsi kohugi panna.

Sotsiaalteenistus teenindab inimesi vaid ettetellimisel vahetusse ühendusse astumata. Omavalitsus kutsus üles suhtlema sotsiaaltöötajatega veebis või telefonitsi.

Turismi-, meelelahutus-, spordi-, kultuuriasutused ja raamatukogud suletakse, üritused jäätakse ära.

Gulbene on linn Lätis Vidzemes, Gulbene piirkonna keskus. 2009. aastani oli Gulbene rajooni keskus. Näiteks Valgast on sinna veidi üle 100 kilomeetri, Võrumaalt Mõnistest aga umbes 60 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles