GALERII ja VIDEO ⟩ Lõõtsalegend Karl Kikka tuntud polka sai sõnad ja rahvatantsuseade (1)

Mati Määrits
, reporter
Copy

Kui seni võis lõõtsalegend Karl Kikka «Sangaste polkat» Youtube´is ja mujalgi kuulata-vaadata lõõtspillimängijate esituses, siis nüüd on pala saanud endale ka sõnad ning tantsuseade.

Neljapäeva õhtul osales 38 tantsijat Põlva-, Võru- ja Tartumaalt ning ansambel Kõhukesed Põlva lähedal Kiuma külas video filmimisel, mida võib maailmakanalis näha juba järgmisel kuul.

Ettevõtmise ühe korraldaja Kaido Kaha sõnutsi tegi «Sangaste polkale» võrokeelsed sõnad Võrumaa muusik ja kirjamees Pulga Jaan. «Tantsijate kokkusaamisega polnud üldse muret, sest nad on tüdinud kodus istumisest,» lisas ta.

Lõõtsakuningas Toomas Ojasaar täpsustas, et kuigi põhiteema pärineb «Sangaste polkast», on loosse põimitud ka vana lõõtsalugu «Lõõtspill naljatab». «Ka Kikas ise lisas oma polkale vahel teisi osasid,» põhjendas ta.

Tantsujuht Tiina Ilves ütles tantsijate tunnustuseks, et vajadust varem kokku harjutada polnud. «Kõik on profid, kuigi ükski pole minu tantsija.»

Ansamblis Kõhukesed teevad kaasa Toomas Ojasaar, Raivo Sildoja, Ivari Saare ja Kaido Kaha.

Võtetel kasutati ka suitsu ja valgusefekte. Video režii ja teostus on Janek Margalt.

Kui algselt plaaniti videovõtted korraldada Mammaste külaplatsil, siis vihmaohu tõttu koliti viimasel hetkel Põlva külje all Kiuma külas asuvasse kasvuhoonesse, kus oli hiljuti toimunud pulmast isegi kunstmurukate alles. Ajaloolist hõngu lisav veoauto GAZ 51 sõitis kasvuhoonesse omal jõul, pärineb see Saverna mehe Tambet Varuli kollektsioonist.

Vastvalminud videot on laiemale avalikkusele plaanis esimest korda tutvustada 19. augustil Mammaste külaplatsil toimuval lõõtsasimmanil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles