Lisandus 22 positiivset testitulemust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroonaviiruse suurema leviku tõttu tasuks avalikus kohas taas maske kanda.
Koroonaviiruse suurema leviku tõttu tasuks avalikus kohas taas maske kanda. Foto: Arvo Meeks

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 961 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 22 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 8 positiivset tulemust Tartumaale (7 Tartu linna) ja 2 Raplamaale. Tartumaa 8 juhtumist oli 4 seotud Vabankiga ja 4 Naiiviga. Ksks Raplamaa juhtumit on seotud Naiivi koldega. Korrigeeritud andmete järgi on hetkel Vabanki koldes 33 ja Naiivi koldes 15 nakatunut üle Eesti. 11 positiivse maakond teadmata juhtumi puhul on tegemist meremeestega laevalt, kust eile 2 inimest juba hospitaliseeriti.

5. augusti hommikuse seisuga vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 9 inimest, juhitaval hingamisel oli üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud enam kui 121 000 esmast testi, nendest 2113 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Seoses viiruse leviku kasvuga on sel nädalal taas oma erameditsiini partnerite abil tõstetud testimise võimekust. Seetõttu toimuvad saatekirjaga testitavatele Tartus, Narvas ja Pärnus testimiskohtades muudatused. Uued asukohad võimaldavad privaatsemalt rohkematel inimestel koroonaviiruse SARS-CoV-2 ninaneelu proove anda. Tartus ja Pärnus saab testi anda nüüd nii autost kui jala saabudes.

Järgmised kaks nädalat on Eestis see kriitiline aeg, mille jooksul on meil võimalik need puhangud kontrolli alla saada, juhul kui me kõik käitume vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mistahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik COVID-19 kahtlased saata testimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles